Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Aquest dilluns ha tingut lloc la inauguració del tradicional Mercat medieval, que ocuparà durant els propers dies la plaça del Mercat i els carrers adjacents. Aquest mercat es pot visitar des de hui dilluns 2 de gener fins el proper divendres dia 6, en horari de 11 a 15h i de 17 a 22 o 23 hores.

El mercat medieval de 2023 compta amb un total de 80 parades, de les quals 50 són d’artesania i altres 25 de comestibles arribats des de tots els punts del país. Entre els productes que es poden trobar hi ha formatges, embotits, sabons, bijuteria, herbes medicinals, arracades, caramels, fruits secs… a més a més també es compta amb tavernes on poder degustar plats típics.

Cal destacar que a la Plaça Caldereria es podrà trobar també un espai infantil, amb un grapat de jocs tradicionals, així com també set oficis artesans amb demostracions. També es comptarà amb ambientació musical, a càrrec del grup de música «Vent Meditarrani i Gemedol», xerrades, exposició de manuscrits i cavallets.

«Aquest és un mercat ja tradicional en la nostra Fira de Nadal, i aquest any ve molt complet. Esperem que siga molt visitat tant per la ciutadania de Xàtiva com de la resta de la comarca, per això convidar a tot el món a vindre a la nostra ciutat els propers dies i a gaudir d’atractius com ara aquesta Fira o el nostre Betlem» ha indicat el regidor de Festes Pedro Aldavero.

Per la seua part Juan Cantero, gerent de l’empresa ‘Balconet’ encarregada del muntatge de la Fira, ha manifestat que «aquest mercat se celebra en un dels llocs més emblemàtics de la Comunitat Valenciana, i en un escenari excepcional com és el casc antic. Tenim per davant uns dies molt atractius en els quals poder visitar aquest espai i esperem que vinga molta gent».

WhatsApp Portal de Xàtiva