Xàtiva homenatjarà demà als deportats xativins als camps de concentració nazis

A les 18h els instituts realitzaran un col·loqui sobre la seua visita a Mauthausen, i a les 19:30 tindrà lloc l’acte institucional a la plaça Arquebisbe Mayoral

118

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Aquesta setmana comença la programació de «Record Permanent», auspiciada des de la regidoria de Memòria Històrica, i ho farà amb motiu del Dia Internacional en record a les Víctimes de l’Holocaust.

Demà divendres 27 de gener està previst a les 18 hores, a la Casa de Cultura, un col·loqui amb la participació de l’alumnat i el professorat dels IES Lluís Simarro i Josep de Ribera al voltant del viatge realitzat a Mauthausen el passat any 2022.

Posteriorment, a les 19:30 hores, tindrà lloc a la plaça Arquebisbe Mayoral el tradicional acte-homenatge als 8 deportats xativins als camps de concentració nazis de Mauthausen-Gusen i Dachau. En l’acte es llegirà un manifest a càrrec de l’alumnat dels IES Lluís Simarro i Josep de Ribera, i es realitzarà una ofrena floral al monument en record de les víctimes, en la qual participaran alguns dels seus familiars i la corporació municipal, així com la societat civil que així ho desitge.

També des de demà divendres 27 de gener, i fins el 14 de febrer, es podrà visitar a la sala entresòl de la Casa de Cultura l’exposició «Bombardeig», al voltant del Bombardeig de l’estació esdevingut el 12 de febrer de 1939, mesos abans del final de la Guerra Civil Espanyola.

La programació de «Record Permanent» continuarà en febrer amb diverses activitats al voltant del Bombardeig de l’Estació, i posteriorment amb diferents actes per recordar a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista.

WhatsApp Portal de Xàtiva