Xàtiva duplicarà l’ajuda del Xec Infantil Municipal de 0 a 2 anys per al proper curs 2022-2023

168

Solopizza Xàtiva

Centelys

  • L’educació infantil de 2 a 3 anys a la CV serà gratuïta i l’Ajuntament invertirà 225.000 euros en ajudes per complementar el bo infantil de la resta de trams
  • La presentació de sol·licituds per al Bo Infantil finalitza el 28 de juny, i és requisit indispensable per poder optar a les ajudes del Xec Infantil

L’Ajuntament de Xàtiva duplicarà per al proper curs 2022-2023 l’ajuda per al Xec Infantil Municipal de 0 a 2 anys, el qual passarà de 75 a 150 euros, augmentant a més el pressupost en un 12,5%.

El present curs l’Ajuntament de Xàtiva ha destinat 200.000 euros, el que ha suposat un 33,3% d’increment respecte al curs passat, i aquesta pujada continuarà el proper curs amb 25.000 euros més que es destinaran a complementar les ajudes autonòmiques existents en matèria d’educació infantil en el tram de 0 a 2 anys.

Cal recordar que la Generalitat Valenciana va anunciar fa unes setmanes la gratuïtat de l’educació infantil de 2 a 3 anys durant el proper curs 2022-2023, independentment de l’elecció d’una escola infantil privada, municipal o un col·legi públic, mantenint les ajudes per a l’alumnat de 0 a 2 anys que seran complementades amb el Xec Infantil Municipal.

«El nostre compromís amb l’educació infantil a la nostra ciutat era clar i ferm. Vam dir que apostaríem en aquesta legislatura per la seua gratuïtat i any rere any anem complint amb aquesta paraula» ha indicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «aquest és un suport fonamental per a les famílies de la nostra ciutat, que farà que en un moment d’increment de preus com el que estem vivint, no hagen de prescindir de portar als seus fills i filles a les escoles infantils de Xàtiva».

La presentació de les sol·licituds del Bo Infantil s’ha de realitzar de manera telemàtica a través dels centres d’educació infantil, i el termini finalitza el proper 28 de juny. Serà condició indispensable haver sol·licitat el Bo Infantil per tal de beneficiar-se de l’ajuda municipal. Tota la informació per a realitzar el tràmit està disponible en la web de la Conselleria d’Educació.

Durant el present curs s’han aprovat un total de 217 sol·licituds de les diferents escoles infantils de la ciutat, mentre que s’han desestimat un total de 36 per motius com ara no estar els alumnes o un dels progenitors empadronats a Xàtiva, tindre deutes amb l’Ajuntament, Seguretat Social o Hisenda; estar pendent d’autorització del pare o al mare, errades en el document identificatiu o no justificar la recepció del Bo Infantil.

WhatsApp Portal de Xàtiva