Xàtiva dotarà d’aparells saludables per a gent gran quatre parcs de la ciutat

La inversió serà de vora 20.000 euros i s’actuarà al parc de Sariers, parc d’Anita la Comare, el passeig del Ferrocarril i la Glorieta José Espejo

286

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva instal·larà nous aparells saludables destinats a la gent gran en quatre parcs de la ciutat, concretament en els ubicats a Sariers, Anita la Comare, el passeig del Ferrocarril i la Glorieta José Espejo (en construcció actualment), amb una inversió de 19.349,16 euros.

Aquesta acció busca satisfer les necessitats de la població més major, facilitant l’accés a la població d’espais i instal·lacions per tal d’incentivar l’activitat física i retardar així el màxim possible el seu deteriorament físic. Aquests parcs saludables, també anomenats Circuits Biosalusables, permeten mantenir i/o augmentar la mobilitat articular, millorar la força muscular, treballar la coordinació i destresa manual i visual, aconseguir una interacció social entre les persones usuàries i millorar les funcions cognitives, sensorials i motrius del cervell.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Xàtiva posarà a disposició de la ciutadania aparells de fàcil maneig i gran versatilitat, integrats en els espais d’oci, per tal de cobrir aquesta necessitat social i col·laborar en la salut i l’entreteniment de la gent gran. Entre els aparelles que es col·locaran es troben volants, bicicletes el·líptiques, patins, bicicletes estàtiques, aparells adaptats d’estiraments d’esquena i dominades i aparells adaptats de disc i pedal de braç. Aquests aparells seran de metall i amb materials resistents a la corrosió, al desgast i al vandalisme.

«Cada vegada existeix un major nombre de persones majors que viuen fins edat avançada, sent el sector de població més gran de la nostra societat, i per això és necessari facilitar i implementar instal·lacions com aquestes, per tal de motivar positivament a la gent gran a participar en programes d’activitat física», ha manifestat el regidor de Sanitat José Vicente Benavent.

Cal recordar que l’Ajuntament ja va col·locar aquest estiu cinc aparells biosaludables a la pedania d’Annauir, junt amb altres millores de l’espai recreatiu com ara la col·locació d’un gronxador i una malla metàl·lica.

WhatsApp Portal de Xàtiva