Xàtiva demanarà un milió d’euros per pagar les indemnitzacions de la ciutat de l’esport

531

Cristina Suñer: “El 2017 ens vorem obligats a incomplir la llei d’estabilitat pressupostària per culpa de la nefasta gestió d’Alfonso Rus. La xifra d’indemnitzacions pot arribar a 1,4 milions”.

L’Ajuntament de Xàtiva haurà de demanar un préstec d’un milió d’euros per poder fer front a les indemnitzacions dels terrenys de la Ciutat de l’Esport construïda durant el mandat d’Alfonso Rus. Les resolucions emeses pel Jurat Provincial d’Expropiació modifiquen a l’alça les taxacions municipals i eleven el deute del consistori amb els propietaris fins el milió d’euros. Segons la regidora d’Urbanisme, Cristina Suñer (Compromís), “el 2017 incomplirem la llei d’estabilitat pressupostària perquè hem de seguir garantint les polítiques adreçades a les persones i a les arques municipals no hi ha diners per fer això i per poder pagar les conseqüències i els sobrecostos de l’urbanisme faraònic del PP”. Tot i això, l’Ajuntament ha recurrit les resolucions del Jurat Provincial d’Expropiació per considerar el preu marcat notòriament superior al valor dels béns expropiats i per estimar que l’ocupació dels terrenys marcada pel JPE és incorrecta. Des l’àrea d’urbanisme, confien en reduir les quantitats dictades per este òrgan.

400.000 euros per un altra promesa incomplida de Rus

A més del pagament als antics propietaris de la Ciutat de l’Esport, l’Ajuntament liquidarà també el deute contret amb l’empresa Repsol Comercial pels terrenys de la font del Lleó. “Hem d’abonar vora 400.000 euros per un altra promesa incomplida de Rus. Els va oferir una permuta i ara eixe canvi s’ha convertit en un nou forat al pressupost”, ha dit Suñer. Esta liquidació es realitzarà en 4 anualitats.

WhatsApp Portal de Xàtiva