Xàtiva condemna en el plenari municipal la invasió a Ucraïna

També s’han aprovat per unanimitat altres punts com la moció per commemorar el 8M o la modificació de l’ordenança fiscal sobre la plusvàlua

225

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El plenari municipal de Xàtiva del mes de febrer ha aprovat per unanimitat una declaració institucional sobre la invasió militar d’Ucraïna per part de Rússia, en la qual l’Ajuntament condemna de manera enèrgica aquest fet, fent una crida per la pau i exigint l’abandonament de la part ocupada per part de Rússia, a més de mostrar el seu recolzament a tot el poble ucraïnès i especialment a les 89 ucraïneses i ucraïnesos que viuen a la nostra ciutat.

«És molt important que en un moment tan complicat per a Ucraïna per al món sencer, els ajuntaments ens unim i diguem que estem en contra de la guerra. Em pregunte quan ens donarem compte de que les guerres no són la solució a cap dels conflictes entre les persones. Declarem la nostra solidaritat amb tots els ucraïnesos i ucraïneses que viuen a la nostra ciutat, i que en aquest moment estan passant-ho mal», ha indicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha posat Xàtiva a disposició de l’acollida de persones refugiades degut a aquest conflicte.

Al plenari municipal també s’ha aprovat per unanimitat altra moció, en aquest cas respecte a la commemoració del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el dia 8 de març. «És un orgull aquest consens municipal perquè hui per hui hi ha partits que neguen la violència contra les dones. Aquesta és la lluita de les dones i dels homes que ens considerem aliats i companys en la cerca de la igualtat real. Queda un gran camí, però des del treball que es fa des de les administracions i els col·lectius, cada vegada estarem més a prop d’aconseguir-ho», ha indicat Roger Cerdà.

La regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza ha argumentat que «Xàtiva és una ciutat compromesa cada dia en la lluita per la igualtat. És un orgull tenir associacions i col·lectius que amb el seu voluntariat preparen activitats per fer-nos créixer en aquesta igualtat i en justícia social. El Consell de les Dones ens aporta visions per desenvolupar les polítiques d’igualtat i també és molt important el paper dels centres educatius, que fan innumerables tallers i campanyes per a aquesta finalitat».

La regidora de Xàtiva Unida Cesca Chapí ha indicat que «ens reconforta la unanimitat d’aquesta moció perquè tota la representació ciutadana vol aportar en aquest sentit. No obstant, l’èxit de les mobilitzacions en els darrers anys ha comportat un moviment negacionista de la violència masclista que és perillós».

Per la seua part, la regidora del Partit Popular Pilar García ha manifestat que «voldríem dedicar aquest 8M a les dones en guerra, per la seua lluita per sostenir l’economia familiar i el seu enfrontament a la violència sexual, pobresa i desocupació, situacions a les quals les dones encara es troben en vulnerabilitat».

El portaveu de Ciutadans Juan Giner ha exposat que «es compleixen 15 anys de l’aprovació de la Llei d’Igualtat i votarem hui també a favor perquè els homes, com no podria ser d’altra manera, som aliats de les dones», i la regidora no adscrita Maria Beltrán ha declarat que «aquest 8M serà diferent perquè de nou, després de dos anys, podrem eixir al carrer amb força perquè encara que s’ha avançat molt, encara no hi ha una igualtat real entre dones i homes».

Altres tres expedients de l’àrea econòmica-financera que han eixit avant per unanimitat han sigut l’aprovació inicial per a la derogació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de Preus Públics, la dació de compte de l’informe intervenció sobre execució trimestral del quart trimestre de 2021 i la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana. A més a més, el plenari municipal també ha aprovat la nova configuració de l’òrgan i nomenament de representants municipals del Consell Escolar Municipal.

Mocions

A banda d’aquests punts també s’han tractat altres dos mocions. D’una banda s’ha aprovat amb els vots favorables del PSPV-PSOE, Partit Popular, Ciutadans i la regidora no adscrita Maria Beltrán i els vots contraris de Xàtiva Unida una moció presentada pel PP en defensa de l’agricultura; i d’altra s’ha aprovat per unanimitat una moció impulsada des de la Coordinadora Valenciana en Defensa de les Pensions Públiques per a exigir una major i millor atenció bancària i ciutadana a les persones majors.

WhatsApp Portal de Xàtiva