Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Xàtiva comptarà per al proper curs 2022-2023 amb un programa d’innovació educativa per al desenvolupament d’un aula didàctica de la música d’arrel tradicional, la qual portarà per nom «Salvadora Sancho» en reconeixement a la «tia Salvaoreta», una dona de Quart que va regentar una escola infantil.

Aquest projecte educatiu innovador i de qualitat, que s’ubicarà al Centre Cultural de Xàtiva (CCX) pretén acostar l’alumnat dels centres educatius no universitaris a la música i la cultura popular valenciana i realitzar l’estudi del patrimoni musical. Els docents de la Comunitat Valenciana, independentment que estiguen o no en procés de formació, també podran ser destinataris d’activitats programades a través d’aquest projecte.

Els objectius d’aquest projecte seran fomentar valors al voltant del coneixement, la conservació, el foment i la difusió del patrimoni musical; dissenyar un espai per desenvolupar l’estudi de la música, la dansa i la cultura popular; elaborar materials per a la divulgació de l’estudi de la música; fomentar el coneixement i sensibilització de la música i dels balls més representatius; facilitar competències a l’alumnat; i col·laborar amb altres entitats per a la difusió i promoció de propostes, activitats, formació i materials.

La direcció i coordinació didàctica del projecte estarà formada pel professorat adscrit, un assessor o assessora de la xarxa de CEFIRE, un inspector o inspectora adscrit a la zona de Xàtiva amb la coordinació del cap o de la cap del Servei d’Innovació i Qualitat de la Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació, o la persona en qui delegue. A la finalització del curs escolar, el personal adscrit al projecte haurà de realitzar una memòria de desenvolupament a mode d’avaluació.

«És un orgull i una satisfacció que la Conselleria d’Educació haja triat Xàtiva per a desenvolupar una aula didàctica com aquesta que tracta la música d’arrel, ja que la nostra ciutat està molt relacionada amb les tradicions i la cultura popular», ha destacat la regidora d’Educació Lena Baraza, qui ha fet referència a figures destacades del panorama cultural valencià com ara Pep Gimeno «Botifarra».

WhatsApp Portal de Xàtiva