Xàtiva commemorarà el 25 d’abril amb un manifest digital i la tradicional ofrena floral a la pedra dels Maulets

El vídeo del manifest ha estat realitzat a càrrec del poeta i actor xativí Elies Barberà

180

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva limitarà per segon any consecutiu, a causa de la pandèmia, les activitats del 25 d’abril amb motiu de l’homenatge als maulets.

A les 13 hores tindrà lloc l’acte institucional d’imposició d’una corona de llorer al monument dels maulets ubicat a la plaça Sant Francesc, amb la participació de l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora de Cultura i Memòria Històrica Raquel Caballero, junt amb la resta de membres de la corporació municipal.

D’altra banda, a les 12:15 hores es llançarà a través de les plataformes digitals de l’Ajuntament de Xàtiva el vídeo-manifest 2021 del 25 d’abril, a càrrec del poeta i actor xativí Elies Barberà, qui s’ha encarregat del guio i la direcció de l’audiovisual. A més a més, també han col·laborat en la peça Neus Alborch, Gemma Marrahí, Víctor Torres, Francesc Benito, Carme López, Empar Baldrés, Carme Ferrando, Antoni Espí, Neus Terol i Sara Nadal.

«Per segon any consecutiu no ens podrem retrobar tots a Sant Francesc, junt a la pedra dels Maulets, per commemorar aquesta diada, però ni la pandèmia ni cap adversitat ens impediran mantindre viu l’homenatge anual que reivindica la nostra identitat com a poble», ha expressat la regidora de Cultura i Memòria Històrica Raquel Caballero.

Cal recordar que el 25 d’abril es commemora la derrota a la Batalla d’Almansa en 1707, la qual va comportar posteriorment la crema de la ciutat de Xàtiva a mans de Felip Vé. Aquesta diada està considerada com una jornada de record de les llibertats perdudes del poble valencià, amb l’abolició dels furs, i a Xàtiva té lloc des de l’any 1981 junt a la pedra dedicada als Maulets, que va ser inaugurada en l’any 1978.

WhatsApp Portal de Xàtiva