Xàtiva celebrarà entre abril i maig d’aquest any la XX edició del certamen de Joves Intèrprets

La Junta de Govern ha aprovat hui les bases de la convocatòria que tornarà a comptar amb 3 modalitats, 4 especialitats i vora 14.000 euros en premis

395

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Aquest any torna a Xàtiva el Concurs de Joves Intèrprets «Ciutat de Xàtiva», el qual celebrarà la seua XX edició. Hui dilluns s’han aprovat en Junta de Govern les bases que regiran aquest certamen de caràcter nacional, el qual premia als millors músics de cadascuna de les modalitats instrumentals amb imports econòmics per tal de facilitar la millora de la seua formació musical.

Per participar al certamen s’ha d’abonar una tarifa de 50 euros, i poden presentar-se joves fins als 26 anys. Hi haurà tres modalitats diferenciades: Joves de fins a 16 anys, joves de 17 a 21 anys i joves de 22 a 26 anys. Respecte a les especialitats, es pot participar a vent-fusta, vent-metall, corda fregada i piano.

El guanyador/a de la modalitat A obtindran un premi de 1.300 euros mentre que el o la de la modalitat B s’emportarà 1.000 euros i 800 euros serà el premi del vencedor/a en la modalitat C. També es podrà atorgar en cas excepcional un segon premi valorat en 450 euros per cada especialitat, entre les tres modalitats. A més a més, l’organització del concurs atorgarà el premi especial «Lluís Milan», valorat en 450 euros, al millor participant finalista que siga resident a Xàtiva i no haja sigut guanyador en cap de les distintes modalitats.

El concurs es desenvoluparà en una primera fase eliminatòria amb una obra obligada, i una fase final per als concursants escollits amb una obra lliure que no excedirà els 30 minuts de durada. El calendari de proves es desenvoluparà entre el 22 d’abril i el 14 de maig de 2023, i les proves tindran lloc a l’Auditori de Sant Agustí, annex al Conservatori Lluís Milan.

El termini d’inscripció serà d’un mes a partir de la publicació de les bases al Butlletí Oficial de la Província de València, i s’admetran un màxim de 30 concursants per especialitat. La inscripció s’haurà de fer de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Xàtiva.

«Estem molt satisfets de poder reprendre aquest any aquest certamen. Som conscients de la importància de l’educació musical com a eina pedagògica, i part d’una formació educativa integral», ha indicat la regidora de Conservatori Reme Sinisterra, qui ha assegurat que «amb el pas dels anys, aquest concurs s’ha convertit en una plataforma de projecció i en un dels referents musicals de la ciutat, ja que estem parlant d’un concurs d’àmbit nacional».

A la finalització del concurs, el dissabte 3 de juny tindrà lloc al Gran Teatre de Xàtiva el concert de clausura amb la participació dels i les guanyadores, i també l’entrega de premis del certamen.

WhatsApp Portal de Xàtiva