Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha augmentat en 30.000 euros el xec infantil per al curs 2023-24. La xifra total serà de 250.000 euros que es destinaran a millorar l’accés a l’educació infantil en la ciutat de Xàtiva, un 13,6% més respecte a l’any anterior i un 25% més respecte al curs 2021-2022. A més, aquest any cobrirà també part del mes de juliol.

Les cinc escoles infantils autoritzades a la ciutat són A gates, Betania, el Corro, Ninos i Kiddylove, amb un total de 297 alumnes escolaritzats: 121 a l’etapa de 2 a 3 anys, 144 a l’etapa d’un a dos anys, i 32 etapa a l’etapa de 0 a 1 any, unes xifres de matriculats que tornen a ser similars a les que hi havia abans de la pandèmia de la Covid-19. Aquestes ajudes complementen el Bo infantil de la Conselleria, el qual és un requisit indispensable per a ser beneficiari de l’ajuda de L’ajuntament.

A més a més, a l’oferta gratuïta en el tram de 2 a 3 anys a la ciutat es troben les cinc aules d’escoles públiques que la Generalitat ha anat implementant prèvia petició dels Consell Escolar Municipal i amb l’ajuda per a les adaptacions de l’espai del mateix Ajuntament. En aquest curs hi ha un total de 64 matriculats a les aules de 2 anys del col·legis públics del Taquigraf Martí, l’Attilio Bruschetti, el Teresa Coloma, el Martinez Bellver i el Jacinto Castanyeda.

«L’educació amb vocació de servei públic ha de tendir a la gratuïtat. Des de les etapes més inicials hem de garantir la igualtat d’oportunitats i, per tant, hem de continuar treballant perquè la qüestió econòmica no siga un impediment a l’hora d’accedir a aquestes places. En aquesta legislatura agafem el compromís de millorar i accelerar al màxim la tramitació de les ajudes perquè els diners puguen abonar-se a primers d’any i no a final de curs com ha passat en els darrers cursos», ha expressat la primera tinenta d’alcalde i regidora d’educació, Amor Amorós.

WhatsApp Portal de Xàtiva