EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Xàtiva ha aprovat “un pla municipal contra l’ocupació il·legal d’habitatges a proposta de Ciutadans (Cs)”. El portaveu de la formació taronja, Juan Giner, ha lamentat que “de la ‘okupació’ se sàpia molt últimament a la ciutat i estem preocupats per això”.

En el ple celebrat aquest matí, el regidor de Cs ha argumentat que “l’objectiu és garantir la seguretat, la vigilància d’immobles susceptibles de ser ocupats i la convivència ciutadana, així com assegurar la devolució dels immobles als seus legítims propietaris en coordinació amb el Govern de la Comunitat Autònoma”.

A més, ha defensat que “és gravíssim que els propietaris, que amb el seu esforç, han fet petites o grans Inversions, hagen de patir tant perquè hi haja màfies i antisistemes que puguen quedar-se durant anys en els seus habitatges per la llei vigent i la lentitud de la justícia”.

Per això, ha subratllat, “es preveuen serveis d’assessorament i orientació jurídica per als afectats”. En la mateixa línia ha explicat que “és necessari un canvi legislatiu important; dotar als ajuntaments de competències per a poder actuar; augmentar la coordinació entre policia local i la resta de cossos i forces de Seguretat, entre altres mesures recollides en la moció”.

D’altra banda, el ple ha aprovat una altra iniciativa presentada per Cs que, segons ha concretat la regidora María Beltrán,  “fa costat al sector de la pirotècnia més enllà del treball realitzat ja a nivell municipal”, on també ha reclamat “un pla de rescat i una línia d’ajudes de la Generalitat per a aquest sector tan emblemàtic en la nostra Comunitat”.

WhatsApp Portal de Xàtiva