Xàtiva aprova les subvencions per a realitzar activitats per recuperar la memòria democràtica

727

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

La Regidoria de Memòria ha aprovat les bases per a la concessió d’ajudes per a la realització d’activitats commemoratives, de recerca i de difusió de la memòria històrica de la lluita per la democràcia entre 1931 i 1980 en la ciutat de Xàtiva, fent especial esment a les víctimes de la guerra civil i del franquisme. Es tracta, segons paraules del regidor Alfred Boluda, de “recuperar la memòria democràtica de la ciutat de Xàtiva des de la II República fins a la restauració democràtica”.

D’aquesta manera, seran susceptibles de subvenció diferents activitats, com ara, l’elaboració d’estudis i/o investigacions relacionades en l’àmbit de la memòria democràtica; les actuacions de difusió i/o formació a partir de l’elaboració de productes audiovisuals i publicacions o bé a partir del desenvolupament de projectes educatius; i les actuacions commemoratives d’esdeveniments relacionades amb l’exili, la deportació, la repressió, la resistència i la construcció de la societat democràtica, o bé actuacions d’homenatge a persones que, durant el període esmentat, s’hagueren significat pel seu compromís amb la lluita per la defensa i el restabliment de les llibertats i la democràcia.

Tota la informació es troba en la pàgina web de l’ajuntament i el termini de presentació de sol·licituds finalitza el proper 20 de juny. La dotació econòmica total és de 5000 euros.

WhatsApp Portal de Xàtiva