Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El ple ordinari del mes de setembre celebrat aquest dissabte a l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Xàtiva Unida i Ciutadans, i l’abstenció del Partit Popular, les expropiacions dels locals de planta baixa adossats a l’Antic Convent de Santa Clara, amb accés des de l’Avinguda de Selgas. Es tracta del pas previ necessari per tal d’efectuar la cessió a la Conselleria de Justícia, iniciant així l’expedient de licitació de les obres per a la construcció del futur Palau de Justícia.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha agraït el vot dels partits polítics i ha comunicat que l’expropiació es farà abans de que finalitze l’any 2019. “Estem parlant amb el propietari i prop d’arribar a un acord, de manera que ens permetria tornar a portar a plenari la segregació de la part que s’ha de cedir a Conselleria i al mateix temps l’acord de cessió, tal i com ens hem compromès, ja que la Conselleria té consignats 5,8 milions d’euros en el pressupost de 2019. Al mateix temps ens han assegurat que en tan prompte tinguen els terrenys iniciaran la licitació del projecte”. Cerdà ha afegit que una vegada complits tots els passos “les obres començaran el més prompte possible per a que siga una realitat aquest trasllat dels jutjats”.

Xàtiva Unida també ha donat el seu vot favorable però el regidor Alfred Boluda ha puntualitzat que al preu inicial que s’havia estipulat “ara caldrà afegir el preu de l’expropiació dels locals”, així com que la imatge promocional de l’edifici “pot conduir a enganys perquè el projecte encara no està realitzat”. Per part del grup Ciutadans, la regidora Maria Beltrán ha explicat que el seu grup ha votat favorablement “per a que aquests tràmits es duguen a terme el més aviat possible, fent així que la seu judicial siga prompte una realitat”.

Al mateix temps, també s’han aprovat la resta d’expropiacions que es portaven a plenari, totes elles amb el vot favorable dels grups PSPV-PSOE, Xàtiva Unida i Ciutadans, i l’abstenció del Partit Popular. Es tracta de l’expropiació de diverses vivendes pendents d’adquisició en un edifici del carrer Vera, així com la part posterior dels habitatges de la Plaça Sant Jaume i carrer Pintor Climent.

D’altra banda, el ple ordinari ha aprovat per unanimitat la cessió a Conselleria de Sanitat i Salut Pública de la parcel·la on s’ubicarà l’ampliació del pàrquing de l’Hospital Lluís Alcanyís.

A més a més, també s’ha aprovat la constitució del Consell Municipal de les Dones per la Igualtat i el Consell d’Acció i Polítiques Socials de la present legislatura, al temps que també s’ha aprofitat per felicitar als integrants del cossos de la Policia pel servei prestat durant la Fira 2019, agraïment que s’ha fet extensible a la resta d’agents implicats durant la festivitat.

WhatsApp Portal de Xàtiva