Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat el pagament a a l’Associació d’Empresaris de Xàtiva i La Costera (Adexa) d’un 25% de l’import corresponent a la 4ª edició dels bons de comerç local. En aquesta ocasió, l’import ascendeix a 74.393,63 euros. Cal recordar que aquests bons es poden bescanviar fins el 15 de juny.

La 4ª campanya de bons ha suposat una inversió de 500.000 euros; en total, els bons de comerç han suposat una injecció de 2 milions d’euros en ajudes als establiments adherits de la ciutat. La 4ª edició dels bons de comerç local es va iniciar el 15 de desembre, amb la venda dels bons a través del portal www.reactivemxativa.com, i es van esgotar el 22 de desembre, en tal sols una setmana.

El calendari de pagaments ve reflectit en el conveni de col·laboració entre l’ajuntament i l’associació empresarial, signat el passat 22 de novembre de 2022. Arran aquest acord, el passat 21 de desembre ja es va fer efectiu un altre pagament de 148.787,26 euros, corresponent al 50% de l’ajuda municipal, junt amb despeses bancàries i altres despeses de gestió del programa.

Els bons de comerç local és una iniciativa de suport al comerç tradicional de Xàtiva que va nàixer com a conseqüència de la situació provocada per la Covid-19. Tanmateix, el programa d’ajudes s’ha perllongat per tal d’ajudar als establiments a fer front a altres situacions de crisi, com ara la provocada per les conseqüències de la guerra d’Ucraïna.

Cal destacar que en aquesta quarta edició han participat un total de 227 establiments de Xàtiva, repartits en sis seccions diferenciades: serveis, electrodomèstics, alimentació, sanitat, comerç en general i hostaleria. Tots els participants es poden consultar a la web www.reactivemxativa.com i estaran identificats amb una cartell adhesiu instal·lat a un lloc visible del negoci.

WhatsApp Portal de Xàtiva