EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat aquest dilluns una aportació extraordinària a favor del Fons Valencià per la Solidaritat amb destinació a la campanya d’actuació davant l’ajuda d’emergència a les víctimes del conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Es tracta d’un import de 5.000 euros que, en paraules de la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, «serviran per a sumar i coordinar esforços per tal de donar la resposta més ràpida, àgil i efectiva possible davant d’una crisi que ens concerneix a tots, permetent cobrir necessitats urgents de salut, nutrició, primers auxilis, equips de diagnòstic i tractament o medicina als refugiats i refugiades desplaçats a països propers com Polònia, Moldàvia, Romania o Hongria entre d’altres».

L’Ajuntament de Xàtiva forma part del Fons Valencià Per la Solidaritat, pel que treballa de manera coordinada amb la resposta valenciana a aquesta crisi i l’aportació extraordinària permetrà sumar esforços amb els més de 100 ajuntaments que formen part del Fons.

Angulo ha indicat que a Xàtiva «hem estat capdavanters en recollida de material i logística que ha sigut enviada a les bases logístiques de la Generalitat i que posteriorment s’han enviat a Polònia». En aquest sentit cal recordar que entre el 8 i el 16 de març es va obrir un Centre de Recollida d’Ajuda Humanitària per a Ucraïna que es va instal·lar al Centre Socials de Majors d’Abú Masaifa, on es van recaptar i enviar posteriorment amb dos tràilers un total de 65 palets amb roba, aliments i material sanitari que es van arreplegar a aquest punt i també a un baix de l’Avinguda Selgas i per part de l’empres Balkanica.

Cal recordar també que l’Ajuntament de Xàtiva va habilitar fa unes setmanes un correu electrònic (solidaritatxativa-ucrania@ayto-xativa.es) per tal de poder canalitzar els dubtes i les peticions referents al conflicte, així com gestionar els tràmits de les persones o famílies ucraïneses acabades d’arribar a la ciutat pels seus propis mitjans i que no saben on dirigir-se.

A Xàtiva el treball d’ajuda humanitària per a persones procedents de la guerra es realitza per part del departament municipal de Benestar Social i de les diferents associacions que formen part del Consell d’Acció i Polítiques Socials (CAPS).

WhatsApp Portal de Xàtiva