Xàtiva amplia el termini per beneficiar-se del Pla Impuls

361

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La regidora d’Urbanisme, Cristina Suñer, ha anunciat que el termini per acollir-se a les ajudes, les quals arriben als 30.000 euros, s’amplia fins desembre de 2017

La regidora d’Urbanisme, Cristina Suñer, ha anunciat que el Ministeri de Foment ha donat llum verd a l’ampliació del termini del Pla IMPULS (Iniciativa de Millora i Protecció Urbana Local Sostenible) en Xàtiva. Això significa que s’amplia el període per presentar sol·licituds i realitzar les obres 12 mesos, fins el 31 de desembre de 2017. “Volem invertir fins l’últim cèntim de l’ajuda en la revitalització del nucli antic i del barri del Carme per això considerem que és una magnífica notícia. Tindre un any més facilitarà l’accés a estes ajudes i permetrà que moltes més famílies es puguen beneficiar”.

D’altra banda, Suñer també ha assenyalat que s’estan fent les gestions pertinents per ampliar l’àrea IMPULS de manera que puguen optar a la subvenció habitatges del nucli antic de grau 1 i 2, és a dir, els que tenen el major grau de protecció. “Esta ampliació suposaria que duplicaríem l’àrea d’intervenció i per tant obriríem la possibilitat d’acondicionar molts més habitatges”, ha dit Sunyer.

Per la seua banda, el regidor de Centre Històric, Jordi Estellés ha comentat que “l’ampliació del termini és una important notícia de calat social i polític per a Xàtiva. A més cal destacar l’ampliació de la zona d’execució d’obra respecte de la que teníem plantejada en un primer moment. Cal consolidar espais al centre històric i estar al costat dels veïns d’aquesta zona”.

El pla IMPULS, amb 4,5 milions d’euros, és la inversió més important prevista per a aquesta legislatura en matèria de rehabilitació del nucli històric i suposa una aposta decidida pel canvi de model urbanístic impulsat per l’anterior equip de govern.

Es tracta d’una iniciativa on participen el Ministeri de Foment, la Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament i a partir de la qual es subvenciona el 50% les obres. Estes ajudes van des dels 20.000 als 30.000 segons es tracte d’una rehabilitació o d’una reconstrucció. Permetrà a 100 famílies arreglar les seues cases.

Es pot sol·licitar informació a l’oficina IMPULS, situada a la Casa Artigues o visitant la web.

WhatsApp Portal de Xàtiva