L’Ajuntament de Xàtiva ha invertit 7.400 euros en l’adequació i senyalització de la senda d’accés al Castell a través de la porta dels Socors, amb la intenció de seguir apostant per les rutes saludables municipals i facilitar l’accés als excursionistes i visitants.

«Aquesta és una de les sendes que més utilitza la gent quan ve al Castell, i estava molt degradada a causa de les inclemències meteorològiques causades per les últimes DANES», ha manifestat el regidor de Sanitat José Vicente Benavent, qui ha remarcat que «a l’inici de la senda s’han col·locat senyals per a que la gent que transite la costa del castell sàpiga el punt des del qual accedir a la senda que arriba fins a la porta dels Socors». Per la seua part, Emilia García, del Centre Excursionista de Xàtiva, ha indicat que «la intenció és que les sendes estiguen adequades i aquesta és una de les més transitades, especialment per la gent que creua pel Portet».

Entre les actuacions que s’han dut a terme, a banda de la implantació de la senyalítica per indicar adequadament la ruta, destaca la col·locació d’uns desaigües naturals per tal de que l’aigua puga desviar-se i no fer malbé la senda, sempre respectant el paisatge i la zona arqueològica. També s’han eliminat pedres soltes i s’ha procedit al desbrossament i a la col·locació d’alguns escalons amb pedra natural per a la major estabilitat i seguretat dels excursionistes.

Aquesta actuació se suma a les ja realitzades en els darrers mesos respecte a la col·locació de la senyalítica per arribar a destacats punts del terme municipal com ara El Portet, la Creueta, Sant Dídac, el Calvari, el Camí de Sant Antoni, les Arcadetes, la Cova Negra i la costa del Castell.

WhatsApp Portal de Xàtiva