Xàtiva acull aquest diumenge l’obra «Formosíssima» amb música i dansa sobre el Carmina Burana de Carl Orff

El projecte està impulsat des de la Diputació de València per sensibilitzar i tractar de previndre la violència de gènere entre la gent jove

381

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

Xàtiva acollirà aquest diumenge la representació de l’obra «Formosíssima», un projecte impulsat des de la Diputació de València amb la intenció de sensibilitzar i reflexionar sobre les diferents expressions de l’amor en l’adolescència, tractant de previndre la violència de gènere entre la gent jove.

Es tracta d’un projecte interdisciplinar que recull diferents aspectes i especialitats artístiques i educatives, i que compta també amb la col·laboració d’altres institucions com ara la Conselleria de Cultura. L’actuació arribarà a Xàtiva a més d’altres localitats com València, Alzira, Torrent i Almussafes i combina música i dansa sobre el Carmina Burana de Carl Orff.

La cita, que és gratuïta i tindrà lloc el diumenge 11 de setembre a les 19:30 hores al Gran Teatre de Xàtiva, fa ús de diferents ferramentes artístiques que promouen la interpretació racional i emocional, visibilitzant les relacions i conflictes que porten a situacions d’assetjament o violència en l’adolescència. Per a tal fi s’empra una proposta musical i coreogràfica així com també un documental protagonitzat per joves d’entre 12 i 16 anys i una guia didàctica que es compartiran als centres educatius de la ciutat com a recurs pedagògic i audiovisual per previndre la violència de gènere.

L’actuació compta amb la participació de València Dancing Forward, l’Orfeó de la Universitat de València, l’Orfeó d’Aldaia i Kontakte grup de Percussió. Estarà protagonitzat pels solistes Saray Garcia, Pasqual Andreu i Vicent Antequeta; i els pianos Fernando Taberner, Juan Camilo Reyes i Arturo Barba. La música incidental correrà a càrrec de David Barberà, el disseny d’il·luminació per part de Pedro Hurtado i Luis Huerta, la direcció escènica de Joan Crespo i la direcció musical de Francesc Valldecabres.

WhatsApp Portal de Xàtiva