EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Xàtiva ha activat un portal d’adopció de gats a la nova web de colònies felines municipals Xatigats (www.xatigats.com). Aquesta, que es trobava en procés de millora, torna a estar de nou activa i té diverses novetats, com una pestanya d’actualitat amb notícies de casos d’èxit o la possibilitat de fer-se voluntari o casa d’acollida mitjançant un formulari.

Al web hi ha ara mateix cinc gats en procés d’adopció i cadascun compta amb una fitxa amb informació sobre el seu estat actual, si es troba o no esterilitzat, l’edat, el caràcter i una breu biografia. D’aquesta manera, aquella persona interessada pot emplenar directament el formulari al web per sol·licitar l’adopció. El portal s’actualitzarà setmanalment segons les necessitats d’adopció o d’acollida.

Entre les altres novetats que inclou el nou web, destaca la possibilitat de fer-se voluntari per a alimentar i cuidar les colònies felines, o fer-se casa d’acollida de gats per acollir temporalment a casa aquells felins en procés d’adopció o recuperació. És necessari que les persones voluntàries estiguen registrades i hi haja un control i una regulació sobre l’alimentació i cura de les colònies, per evitar així la sobreabundància o mancança d’aliment, evitar que altres animals puguen furtar el menjar i que es respecten els horaris d’alimentació als que els felins estan habituats. Actualment, hi ha 26 persones voluntàries a l’espera de l’adhesió d’altres associacions interessades.

A més a més, també s’oferirà informació de servei sobre el Pla Municipal de Colònies Felines de Xàtiva, que recull com s’ha de procedir amb el tractament dels felins a la ciutat, i també algunes preguntes freqüents per als usuaris.

Des de l’Ajuntament s’insisteix en la necessitat d’assolir dos objectius, el primer, i amb caràcter d’urgència, és aconseguir un mínim de 10 noves cases d’acollida, ja que, a causa de la presència descontrolada del virus Panleucovirus, no hi ha prou llars per a tindre cura dels cadells de gat i, a més, cal evitar el contacte amb altres felins per reduir els contagis. El segon objectiu és aconseguir, al llarg de l’any, la xifra de 40 voluntaris, que es consideraria un èxit per al manteniment de les colònies i asseguraria el seu futur.

«Un dels vessants clau d’aquest Pla Municipal és la participació ciutadana, per això convidem a tots els xativins i xativines a col·laborar en la gestió de les colònies, adoptant, acollint o fent-se voluntaris» ha explicat el tècnic municipal Andrés García. I ha afegit: «És urgent, sobretot per les cases d’acollida, i es pot fer presencialment a l’Ajuntament o mitjançant els formularis de la nova web».

Es recorda a la ciutadania que, si hi ha algun dubte, es pot dirigir presencialment a l’Ajuntament, a Benestar Animal, a la segona planta.

Dades i millores

Des de l’inici del 2024 s’han dut a terme 70 intervencions amb felins, entre cirurgies i urgències, de les quals 53 han sigut esterilitzacions. En total s’han invertit 9.806 €.

S’han realitzat sis rescats en solars privats i dos en cotxes, així com algunes mediacions amb propietaris d’alguns terrenys tancats per habilitar l’entrada i l’eixida de gats i garantir la seua seguretat.

Quant a la ubicació de les colònies felines Xatigats, està prevista una redistribució de les mateixes, ja que algunes han desaparegut i s’han creat altres de noves. Desapareixen les colònies de la Baixada del Carmen, la del Moncho i la de la muralla de l’Attilio, mentre que les noves estaran ubicades i senyalitzades al carrer Ànimes, al carrer Clérigos, al carrer Arquitecte Cuenca i a l’avinguda Bruno Lomas.

A més a més, per tal d’evitar atropellaments, s’afegiran senyalització viària de proximitat a algunes colònies felines. Està previst col·locar-les al carrer Acadèmic Maravall, al carrer Aben Ferri, a l’avinguda Nou d’octubre, al passeig del Ferrocarril, al carrer Bruno Lomas i a l’avinguda Selgas.

WhatsApp Portal de Xàtiva