Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Joan Baldoví, diputat de Compromís al Congrés, i Graciela Ferrer, diputada a les corts, han visitat hui Canals, Montesa i la Font de la Figuera junt a Josep Maria Sebastià, secretari comarcal de Compromís. La visita ha servit per mostrar el seu suport a les nostres alcaldies i també per acordar línies de treball per millorar les infraestructures comarcals i impedir la instal·lació de macroplantes  fotovoltaiques.

La primera reunió s’ha celebrat a Canals on Baldoví i Ferrer han traslladat a l’equip de govern liderat per Mai Castells tot el seu suport front a l’assetjament continu que pateixen des de l’oposició. Uns atacs que des de fa temps han passat al terreny personal i que no tenen en compte els perjudicis que pateix el poble per l’intent de bloqueig institucional que s’està duent a terme. A la visita Baldoví i Ferrer també han recollit informació sobre projectes locals als que podran donar impuls des de la seua actuació al Congrés i les Corts.

A la reunió amb Analia Juan, alcaldessa de Montesa, i el regidor Josep Cerdà; Baldoví i Ferrer han recollit informació sobre els projectes de línies de molt alta tensió i les macroplantes fotovoltaiques que amenacen a la comarca. Tant Juan com Josep Maria Sebastià han traslladat que la Costera vol energies renovables però no així. Com ha declarat Analia Juan “no es pot destrossar el territori per implantar cap infraestructura energètica. El nostre model és altre: Generar l’energia que necessitem localment sense projectes que arrasen les comarques per donar beneficis a grups d’especuladors”. A la reunió s’han acordat diverses línies de treball per tal que Baldoví i Ferrer ajuden a la comarca de la Costera a fer front a l’amenaça d’aquests projectes especuladors. Uns projectes que Josep Maria Sebastià ha indicat que “estan intentant fer una nova bombolla, la de la rajola l’hem pagada i l’estem encara pagant entre totes i tots, no ens podem permetre creen altra amb les renovables. La ciutadania no ha de perdre ni la seua terra ni els seus diners per culpa dels fons voltors.

La ronda de visites ha finalitzat a la Font de la Figuera on l’alcalde Vicent Muñoz, acompanyat per les regidores Carmen Asensi i Vero Reyes, ha explicat la situació local amb 9 projectes de macroplantes fotovoltaiques que posen en perill els cellers dels Alforins i les Alcusses. Uns projectes que de ser duts a terme farien perdre bona part de l’atractiu enoturístic de la zona i tirarien per terra l’esforç d’anys d’alguns dels millors productors de vi de tot l’estat. Durant la trobada Baldoví ha explicat també el treball que està fent a Madrid mediant amb ministeris i govern per donar solució als problemes amb les obres que causen inundacions a la localitat.

WhatsApp Portal de Xàtiva