VIII Cursa i Marxa Solidària Xàtiva contra el càncer 2022

364

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Després de dos anys sense poder fer-la, torna a Xàtiva la VIII Cursa i Marxa Solidària contra el càncer. La prova forma part del VIII Circuit Provincial contra el Càncer, RUNCÀNCER, circuit que aquest any compta amb 8 curses i 90 marxes en diferents localitats de la província.

A Xàtiva la realitzarem el diumenge 25 de setembre de 2022 a partir de les 10.00h. 

Constarà de dues proves diferents: una cursa competitiva de 6,5 Km i una marxa no competitiva de 4 Km.

La modalitat de CURSA començarà a les 10.00h, mentre que la modalitat de MARXA començarà pocs minuts després, totes dues tindran COM A EIXIDA I META l’Albereda Jaume I, davant de l’Ajuntament.

L’import del dorsal és de 5 €, que es destinarà íntegrament a la lluita contra el càncer, amb opció a samarreta commemorativa per 6€ més.

Les inscripcions es poden realitzar amb diferents opcions:

  • PRESENCIAL: Sols per als participants de la

Ací no cal inscriure’s, només s’arreplega el dorsal i es donen a canvi 5€.  Es poden aconseguir dorsals en els següents establiments fins a divendres 23 de setembre de matí:

–  Aquasport.

–  Atmósfera.

–  Avanza Fitness.

Carmela Lledó Kids.

Décimas (en el Centre    comercial Plaza Mayor)

–  Forn de Llueca.

–  Setabis Sport.

  • ONLINE: Per a tots els participants de la cursa i els de la marxa que vulguen aquesta opció

fins a dijous 22 de setembre a les 23.59 h, en la següent pàgina web d’Internet: https://enmarcha.contraelcancer.es/es/evento/xativacontraelcancer

Amb l’opció online, l’arreplegada de dorsals serà divendres 23, al pati de la Casa de la Cultura de 17.30 a 20.30h i dissabte 24, al Centre Comercial Plaça Major de 10.15 a 21.00h. Per a arreplegar-los serà necessari presentar un document acreditatiu de la identitat del participant i el paper de la inscripció.

  • A la LÍNIA D’EIXIDA: es podrà obtenir el dorsal davant de l’Ajuntament des de les 8.00h fins a 30 minuts abans de començar les proves.

Aquests tres dies també es podran adquirir nous dorsals per als participants que ho desitgen, però sols de marxa. A més, qui vulga podrà aconseguir una samarreta commemorativa per 6€ més, de venda només aquests dies mentre s’entreguen els dorsals.

L’edat mínima dels participants en la cursa és de 16 anys. Al ser menors, hauran d’omplir una autorització i anar acompanyats d’un adult que es responsabilitze d’ells.

En la marxa poden participar no només adults, sinó també joves, adolescents, xiquets, xiquetes, nadons amb carros, mascotes, etc. Tots els participants han de portar el dorsal per poder estar coberts per l’assegurança de responsabilitat civil. Els menors que participen en la marxa han de fer-ho acompanyats sempre per adults i amb dorsal.

El dispositiu preparat per al dia de la prova comptarà amb efectius de la Policia Local i Protecció Civil, els servicis d’un metge i una ambulància fixa junt a la línia de meta. Hi haurà també guarda-roba per als corredors, banys a la Glorieta, dutxes en el poliesportiu municipal Les Pereres i aparcaments al Pavelló de Voleibol i a Les Pereres. A més de comptar amb la inestimable ajuda dels voluntaris i voluntàries dels diferents clubs esportius de la ciutat que, gràcies a la gestió de la coordinadora d’esports, ens ajuden per a poder dur-ho a terme. Agraïm també el suport i el recolzament en tot moment de l’Ajuntament, i a totes les seues regidories implicades; com el finançament i la coordinació de la regidoria de Benestar Social o el treball de la Brigada de Serveis per preparar-ho tot.  I per suposat, agraïm l’ajuda prestada de tots els establiments, comerços, entitats i empreses que col·laboren d’una manera o d’una altra, perquè sense el suport de tots ells no podríem dur-ho a terme.

Com en anys anteriors, durant les proves ens acompanyaran a ritme de batucada els tambors dels percussionistes de l’acadèmia Rytmus, i a tots els participants se’ls obsequiarà quan arriben a la meta amb aigua, fruita donada per Mercaxàtiva i taronges regalades per Recreativos Saetabis.

Hi haurà trofeus per als tres primers classificats en la cursa, masculins i femenins, de cada categoria, general i local.  A més d’un trofeu, per al club més nombrós d’inscrits en la cursa.

Quan s’acabe l’entrega de trofeus, se rifaran amb el número de dorsal diversos regals donats per diferents establiments de la ciutat com ara Aquasport, Atmosfera, Avanza Fitness, Bicicletes Sanchis, Dental Mulet, Dormizen, Óptica Meseguer, Setabis Sport, Sprinter, etc.

Seguira la festa veient fascinats les exhibicions d’esgrima de l’alumnat del Club d’Esgrima Xàtiva; ens divertirem movent els nostres cossos amb una màster class de zumba realitzada per gentilesa del Sport Club Avanza Fitness; i ens emocionarem ballant amb les coreografies dels participants de Biodanza Xàtiva.

No us podeu perdre un matí tan especial lluitant contra el càncer. En l’ultima edició que es va fer el 2019 vam ser més de 2500 participants i vam aconseguir arreplegar 13.340 € integres per a la investigació sobre aquesta malaltia. Moltes gràcies.

A veure si enguany podem arribar als 3000 participants! Des de la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, fan una crida a tota la ciutadania de Xàtiva i pobles veïns a participar de nou d’aquesta festa solidària, on ho passarem molt bé amb familiars i amics, mentre ajudem a recaptar fons per a la investigació sobre el càncer i que en un futur esta malaltia d’eixe d’existir.

WhatsApp Portal de Xàtiva