Valoració dels resultats de l’enquesta ciutadana sobre la Fira d’Agost

777

L’equip de govern de l’Ajuntament de Xàtiva valora molt positivament el gran nivell de participació ciutadana que s’ha produït com a resposta a la convocatòria de l’enquesta sobre l’organització d’espectacles taurins a la Fira d’Agost i sobre la figura de la reina de la Fira.

L’índex de participació ha assolit el 24’67% del total de persones que podien votar en l’enquesta, xifra que l’equip de govern considera molt significativa en comparació amb les obtingudes en poblacions on s’han convocat consultes similars, com ara Sueca (17%), Canals (10%), Tavernes de Valldigna (11%), Aldaia (15%) o Xirivella (7%).

La pròpia convocatòria d’una enquesta de participació ciutadana a Xàtiva és un fet històric que marca un canvi de model en la forma de governar la ciutat. S’inicia així una nova etapa pel que fa a la participació dels veïns i veïnes en la presa de decisions del govern municipal que continuarà al llarg de la present legislatura, estant previst que la pròxima convocatòria estiga relacionada amb la configuració dels pressupostos i inversions municipals.

El compromís d’aquest equip de govern amb la participació ciutadana és ferm. En conseqüència, atenent als resultats de l’enquesta, no es programaran espectacles taurins en la Fira d’Agost i s’iniciarà el procediment per a l’elecció de la reina de la Fira.

L’equip de govern vol destacar que tot el període de votacions de l’enquesta ha transcorregut amb total normalitat, la qual cosa és un indicador de la maduresa democràtica de la societat xativina i demostra que la ciutadania reclamava un major nivell de participació pública.

Tot el dispositiu habilitat des de l’Ajuntament per a l’enquesta ciutadana ha estat finançat amb recursos propis, no superant-se els 5.000 euros de cost, repartit entre la logística dels punts de votació assistits instal·lats en Casa de Cultura, Llar del Jubilat i Centre Social de Majors, el cost de difusió de la campanya institucional i el cost de cartelleria i impremta. De les 6.191 persones que han aportat la seua opinió a l’enquesta, 573 ho feren des dels punts de votació assistits.

WhatsApp Portal de Xàtiva