Nova English School, Xativa y Canals

Solopizza Xàtiva

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes d’abril de 2020 en la Costera s’ha situat en 5976 persones, és a dir, 467 aturats registrats més que en el mes anterior i 679 més que en el 2019, la qual cosa suposa un increment mensual del 8’48% i un increment interanual del 12’82%.

Quant a la contractació, a la Costera s’han registrat 547 contractes aquest abril de 2020, la qual cosa ha suposat 825 contractes menys que en el 2019 és a dir un 60’13% de descens interanual. Per gèneres, 145 han sigut a dones i 402 a homes.

La contractació indefinida mensual és de 62 contractes (88’67%) i la contractació temporal és de 485 contractes (11’33). Respecte al 2019, la indefinida disminueix en 154 contractes i la temporal disminueix en 670 contractes. Els contractes d’abril 2020 han sigut de jornada completa un 83’18%, i un 16’82% a temps parcial.

Segons UGT-PV, les dades de l’atur del mes d’abril, tornen a confirmar els efectes devastadors de Covid-19 sobre l’ocupació i revelen la necessitat d’estendre les mesures de protecció social i els ERTE.

Raül Roselló, Secretari Intercomarcal d’UGT-PV considera que “aquestes dades reflecteixen la finalització dels contractes temporals que no han pogut ser protegits pels ERTE i, d’altra banda, la persistència de la tendència del nostre teixit productiu a extingir ocupació mitjançant acomiadaments individuals o col·lectius, fins i tot tenint la possibilitat d’utilitzar ERTE. Aquestes dades mostren la fragilitat del nostre model laboral, amb aproximadament 90 de cada 100 contractes temporals i precaris, que és capaç de destruir ocupació de manera massiva en pocs dies. A més la caiguda de la contractació, de voltant un 50% respecte a l’any anterior indica la paralització del mercat laboral impedint per tant les incorporacions pròpies d’aquesta temporada“.

Si bé no disposem dades comarcalitzades dels ERTE, les dades generals indiquen que en aquests moments afecten a més d’un de cada quatre treballadors i que en l’àmbit d’aquestes comarques estarien afectats un número pròxim a 10.000 treballadors. Per a Raül Roselló, Secretari Intercomarcal d’UGT-PV “l’impuls dels ERTES ha evitat una sagnia molt major i en aquest moment és necessari garantir la reincorporació a l’ocupació a aquests treballadors/as, segons es vaja recuperant l’activitat i prolongar els ERTES en aquells sectors productius i empreses on siga necessari“.

UGT continua donant suport a la continuïtat de les mesures de protecció a l’ocupació i de protecció per desocupació, mentre dure la situació de crisi. En aquest sentit, el sindicat defensa l’ampliació en el temps del procediment dels ERTE en aquells sectors productius i empreses on siga necessari; així com la necessitat que s’aprove un ingrés mínim vital d’emergència, considerant que hi ha milers de llars amb tots els seus membres en atur.

Així mateix, UGT aposta “per un acord tripartit entre el Govern i els agents socials per a sostenir els ERTE com el mecanisme per a evitar la destrucció del teixit productiu i de l’ocupació. Si no és així, tot l’esforç realitzat es veurà malmés”.

A més, el sindicat considera que “el diàleg social ha d’avançar en el disseny d’un pla de reconstrucció per a l’impuls econòmic i social, que considere la recuperació com una oportunitat per a canviar el nostre model productiu i de benestar social, prenent com a marc el pilar europeu de drets socials i els objectius de desenvolupament sostenibles”.

WhatsApp Portal de Xàtiva