Ulleye presenta el llibre bibliogràfic de Rodrigo Díaz de Vivari i Mendoza

98

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

El pròxim dia 13 de maig, divendres, a les 19: 30 hores, es presentarà a la Casa de la Cultura de Xàtiva el llibre “EL PRIMER MARQUÉS DEL CENETE: CULTURA I COL·LECCIONISME BIBLIOGRÀFIC D’UN NOBLE DEL RENAIXEMENT” de Estefania Ferrer del Riu.

La presentació correra a càrrec del Dr. Luis Arciniega García, Catedràtic d’Història de l’Art i director de la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València, el Dr. Albert Ferrer i Orts, Professor Titular del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València, la Dra. Estefanía Ferrer del Rio, autora i el Dr. Antoni López i Alemany, editor.

EL Marques del Cenete, Rodrigo Díaz de Vivari i Mendoza (Madrid 1468? – València 1523) va tindre un paper destacat en la Germania, va ser pres presoner a Xàtiva al desembre de 1521, romanent en la presó del Castell de la ciutat fins a febrer de 1522. Posteriorment, ajudà al seu germà, Diego Hurtado de Mendoza, Virrei de València, a finalitzar la revolta de la Germania. Més enllà de les seues activitats militars, el Marqués del Cenete va ser un gran col·leccionista d’art i llibres i introductor del Renaixement a Espanya.

WhatsApp Portal de Xàtiva