Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Torna el cinema a Canals amb la pel·lícula “Sound of metal”

El Club de Lectura de Canals, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals, enceta la nova temporada cinematogràfica a la població amb la pel·lícula estadounidenca “Sound of metal” del director Darius Marder, commemorant així el Dia de l’Audició.

La cinta narra la història de Rubén Stone, un bateria de metall, que junt amb la seua parella, Lou, formen un duet musical que tracta de guanyar-se la vida viatjant en furgoneta pels Estats Units, però Stone veu com, a poc a poc, va perdent audició.

Sound of metal” va estar nominada a sis categories dels premis Óscar, incluint el de millor actor protagonista per a Riz Ahmed. Finalment, va aconseguir el premi al millor muntatge i so.

Darius Marder està molt conscienciat en aquesta malaltia perquè la seua mare va anar perdent audició com a conseqüència d’una negligència mèdica.

La pel·lícula tindrà lloc aquest dijous 3 de març, a les 21.45 hores, en el Centre Cultural Calixte III de Canals amb entrada gratuïta.

Des del consistori estan molt contents per retornar aquesta iniciativa cultural que tanta acceptació té entre els veïns i veïnes de Canals.

El llibre “Foc. Diseñar el fuego” analitza la Foguera de Canals com una de les festes més importants del món del foc

El passat dimarts es va dur a terme, en el Centre del Carme Cultura Contemporània, la presentació del llibre “Foc. Diseñar el fuego” on va assistir com ambaixador el regidor de Fira i Festes de l’Ajuntament de Canals, Miquel Alventosa.

El llibre recull les set festivitats del foc més importants de la Comunitat Valenciana, en un intent de donar-les a conéixer com un conjunt capaç de generar sinergies per a convertir la nostra regió en la capital mundial de les festes del foc.

Aquesta publicació és la primera d’una sèrie enciclopèdica que busca analitzar les festivitats del foc de tot el món, els seus orígens però sobretot en buscar eixe fil conductor que les unisca a tots.

L’acte, presentat i moderat per la periodista Montse Català, va comptar amb la presència d’un dels autors de la publicació com és José Francisco Carsí, així com representants de les festes del foc que es nomenen en aquesta, com la Foguera de Canals, la Santantonà de Forcall, la Matxà de Vilanova d’Alcolea, les Falles de València, les Fogueres de Sant Joan Alicante, la Cordà de Paterna i els Fatxos de Onil.

La feminista Silvia Agüero impartirà la conferència “Mi feminismo es gitano” en Canals

El pròxim divendres, 4 de març, es durà a terme la primera de les conferències que ha preparat la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Canals, per al Dia de la Dona, anomenada “Mi feminismo es gitano” la qual estarà impartida per Silvia Agüero.

Silvia Agüero (Madrid, 1985) és gitana mestissa, feminista i lactictivista. Va créixer adoptada per una família paia d’ideologia antigitana. És promotora de la campanya internacional contra la violència obstètrica “La revolución de las rosas” en la seua versió gitana i de la Plataforma Rosa Cortés por la Memoria Histórica Gitana.

Va treballar en la ràdio comunitària Radio Vallekas i col·labora habi-tualment en Pikara Magazine, Arainfo, El Diario.es i altres mitjans de comunicació. És autora de “Mi feminismo es gitano” i ha participat en els llibres col·lectius “Disidencia en el cuerpo: perspectivas feministas”, “Feminismos: miradas desde la diversidad” i “Mirades a la Violència Obstètrica”. A més també és editora en cap de la revista “Pretendemos Gitanizar el Mundo” i coautora de “Resistencias Gitanas” (Libros.Com).

Mi feminismo es gitano” és una xicoteta presa de contacte del que sig-nifica per a Silvia el Femimisme Gitano i «com afecta les nostres vides, a les vides de les dones gitanes, la intersecció del masclisme i l’antigitanisme».

La conferència tindrà lloc a les 19 hores a la Casa de la Cultura Ca Don José.

WhatsApp Portal de Xàtiva