Sort diversa per als orientadors del CAX per les terres aragoneses

Fins a 25 orientadors del club participaren en les proves del Trofeu de la Serra d’Albarrasí (Terol)

119

Aquest passat cap de setmana del 10 i 11 de setembre, el CAX Orientació es desplaçava amb un total de 25 esportistes per a participar en les proves del Trofeu d’Orientació Serra d’Albarrasí que han estat organitzades pel Club Ibón Orientación de Saragossa. De les tres proves, dues pertanyien a la 10 i 11 LACV, on la de Llarga Distància es realitzava pel Centre d’Interpretació de Dornaque on trobàrem un mapa on destacaven els elements de roca i formacions rocoses de grans dimensions que dificultaven la carrera i la visibilitat del terreny, mentre que la de Mitja Distància va transcorre per les serres de Torres d’Albarrasí, una carrera ràpida que travessava molts tàlvegs i esperons; la tercera va ser un sprint pels carrers medievals en la localitat de Gea d’Albarrasí.

Des del CAX Orientació es vol destacar la gran participació de xiquets i xiquetes del CAX en la prova Open Groc en la qual sempre acompanyats d’un adult que els ajudava a interpretar els elements del mapa i el maneig de la brúixola. Entre els adults, destacar que Mireia Barberà s’iniciava en orientació en l’Open Groc, mentre que en l’Open Taronja ho feien Carmen Ferrando i Maria Herrero, on les tres completaven el seu recorregut. També corria en l’Open Taronja Lucia Cucarella. En categories oficials, participaven en M-12 Arnau Benito i Martin Aragon, que en la cursa de Llarga Distància hagueren d’abandonar a conseqüència de les dificultats del mapa però que completaren amb èxit les proves d’Sprint i de Mitja Distància. En M-35, Vicent Vercher, que continua la seua recuperació, va finalitzar la carrera de Mitja Distància en la 10ª posició.

L’equip federat del CAX Orientació va obtenir uns resultats variats, però que a falta dels resultats definitius, s’espera haver aconseguit consolidar el 7é lloc de la classificació de la LACV. Neus Carboneras arribava en 9ª posició en Llarga Distància (LD) i 10ª posició en Mitja Distància (MD) en la categoria F-21A. Domi Fraile finalitzava en 4ª en LD i 5ª posició en MD en la categoria F-21B. En categoria M-21A, Edu Sanchis travessava la meta en 8ª posició en LD i 6ª en MD mentre que Oscar Barberà entrava en 7é lloc en les dues proves. Paco Benito, en M-21B, arribava en la prova de LD en l’11é lloc i en MD en la 6ª posició. En la categoria M-35, Pepe Prats finalitzava en la 9ª posició en LD i en l’11é lloc en la MD mentre que Carles Sànchez ho feia en la posició 15 en LD i en la 16 en MD. Finalment, Paco Aragón, en M-45 aconseguia la 17ª posició en LD i completava el recorregut en la carrera de Mitja Distància.

A partir d’ara queden desplaçaments complicats per al CAX Orientació ja que les properes quatre curses són en terres murcianes, així, l’1 i 2 d’octubre, al Puerto de la Cadena se celebrarà el Trofeu d’Orientació Ciutat d’Alcantarilla i correspondran a la 12ª i 13ª prova de la Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana (LACV) i a la 7ª i 8ª prova de la Lliga del Sud-Est (LSE).

A més a més, des del CAX Orientació, es vol avançar alguna novetat de les activitats que estem preparant de cara al proper curs, com és la preparació d’un campionat local escolar d’orientació on alguna de les proves siga a la vegada de la Lliga Escolar Intercomarcal  d’Orientació de València .

WhatsApp Portal de Xàtiva