Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat les obres d’instal·lació d’un ascensor i una rampa al col·legi la Beneficència de Xàtiva per tal de millorar l’accessibilitat de les persones usuàries amb diversitat funcional.

La intervenció, executada per l’empresa Solve UP SL amb una inversió final de 56.156,64 euros, té la intenció de facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda a la primera i segona planta, mitjançant la col·locació d’un ascensor accessible en el buit de l’escala pròxima a l’entrada de l’edifici des del pati que hui en dia s’empra com a pati de l’alumnat del centre. A més a més, per tal de completar l’actuació, també es substituirà l’escala existent a l’entrada per una rampa accessible.

Actualment el col·legi de la Beneficència de Xàtiva no compta amb un recorregut accessible a les aules. En la seua reforma integral de 1989 es va executar una escala deixant un buit en previsió d’albergar un ascensor, però amb la particularitat de que es tracta d’un espai molt limitat, pel que s’ha optat per la col·locació d’un ascensor hidràulic que no requereix de tant espai en les instal·lacions externes a la pròpia cabina.

«Superades totes les autoritzacions necessàries, per fi s’han iniciat aquestes obres tan demandades per la direcció del centre, que milloraran l’accessibilitat als pisos superiors amb la instal·lació d’aquest ascensor», ha manifestat el regidor d’obres Ignacio Reig, qui ha remarcat que «de moment l’ajuntament de Xàtiva ha avançat el 100% de la inversió però esperem poder tenir una ajuda parcial de la Generalitat Valenciana a càrrec de les ajudes a la rehabilitació d’edificis públics». El termini d’execució dels treballs és de dos mesos.

WhatsApp Portal de Xàtiva