Sanitat i Insvacor organitzen un passeig saludable pel Dia Mundial del Cor

688

La regidoria de Prestacions Sanitàries ha preparat, en col·laboració amb diverses associacions, un seguit d’activitats per celebrar el Dia Mundial del Cor. Divendres 30, a les 9:30, eixirà des de l’Ajuntament el “I Passeig Saludable”. Esta activitat està especialment adreçada a tots els veïns i veïnes de Xàtiva que patisquen algun tipus de cardiopatia. El recorregut serà el mateix que es fa a una de les rutes cardiosalubles que es realitzen des de l’any passat dins de la iniciativa de la Ruta Sana. Eixirà des de l’Ajuntament i s’adreçarà cap a l’hospital Lluís Alcanyís.

Segons la regidora de l’àrea, Cristina Suñer (Compromís), “A poc a poc estem reactivant esta regidoria que, en definitiva, ha de vetlar per la qualitat de vida dels veïns i veïnes. Amb marxes, passejades o xarrades el que pretenem és educar en hàbits saludables als xativins i xativines”.

La marxa cardiosaludable, coordinada per l’Institut Valencià del Cor (INSVACOR) comptarà també amb la presència del cardiòleg Jorge Sánchez. Sánchez, encarregat de la rehabilitació cardíaca al departament de salut Xàtiva-Ontinyent ha destacat la importància d’este tipus d’activitats per fomentar hàbits saludables, sobretot, entre la gent que pateix alguna malaltia. Segons Sánchez “El més recomanable és caminar almenys 150 minuts a la setmana, és a dir 30 minuts al dia. Amb una pràctica així aconseguirem millorar la nostra salut i reduir els nostres nivells d’estrés”.

La col·laboració entre l’Ajuntament i Insvacor va més enllà. La Regidoria de Prestacions Sanitàries ha signat un conveni amb l’entitat per cedir el pavelló municipal de voleibol per fer rehabilitació cardíaca de 8-9 del matí. A canvi INSVACOR organitzarà xarrades i activitats adreçades a fomenter hàbits saludables.

Tallers de primers auxilis per a grans i menuts
Per la vesprada, l’Associació Manos y Vida Xàtiva impartirà 2 tallers de primers auxilis a la casa de la cultura. L’activitat consistirà en explicar com es fa un massatge cardiorespiratori (RCP) i la maniobra de Heimlich en cas d’ennuegament. S’explicarà com realitzar estes dos tècniques de primers auxilis tant en persones adultes com en bebés i menors. La iniciativa és gratuïta però té una finalitat solidària per això l’associació recollirà donatius per finançar les seues activitats de primers auxilis en centres de primària i secundària. Per a participar dels tallers, els quals es celebraran a la Casa de la Cultura a les 18 i a les 19 hores, cal inscriure’s enviant un correu a manosyvidaxativa@gmail.com. Places limitades.

WhatsApp Portal de Xàtiva