Rotary Club Xàtiva presenta demà a la casa de la Cultura «Proyecto Niñas-Madres»

65

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La Parroquia de Matimba té 130 mares solteres (són xiques de 14 i 19 anys que s’han convertits en mares) dividides en 8 grups basats en les diferents comunitats eclesials de base, és a dir on viuen. Quan una adolescent queda embarassada, la seua vida present i futura canvia radicalment i rares vegades per a millorar: sovint aquesta exclosa de les seues respectives famílies, i per conseqüència, els seus estudis i les seues perspectives del futur s’esvaeixen des del moment d’embaràs. Així s’accentua la seua vulnerabilitat a la pobresa i desemboca en una total dependència econòmica que la porta a afonar-se en el captaire i a l’extrem veure’s obligada a fer prostitució per a criar el seu fill.

Les adolescents que tenen embarassos precoços i no desitjats enfronten molts problemes socials i financers en les seues famílies i en la societat.
De fet, en la cultura ruandesa, quedar embarassada fora del matrimoni és un acte tabú i pres com una abominació, l’estigmatització i humiliació que suposa per a les xiquetes embarassades veure’s obligades a abandonar la llar familiar per a portar una vida independent i buscar la vida a les ciutats o pobles llunyans de les seues famílies.

Finalitats del projecte:

  • Garantir les millors condicions de salut per a les mares joves i els seus fills
  • Capacitació de cooperatives de producció per part dels beneficiaris
  • Ensenyar a les mares joves un ofici professional.

WhatsApp Portal de Xàtiva