EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Xàtiva extrema les mesures de prevenció durant els propers 15 dies per salvaguardar a la ciutadania

Se suspenen actes i es tanquen al públic els espais municipals almenys fins al 31 de març

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i el regidor de Sanitat José Vicente Benavent han comparegut aquest matí en roda de premsa per tal d’anunciar les mesures restrictives de manera temporal que s’han adoptat a la ciutat per tal de salvaguardar la salut de tota la ciutadania. Aquestes mesures s’aplicaran del 13 al 31 de març de 2020, termini que serà prorrogable en funció de la situació i de les indicacions de les autoritats sanitàries.

En primer lloc s’han suspés totes les activitats, convocatòries i actes públics de naturalesa sociocultural, turística, formativa, esportiva i lúdica-festiva al nucli urbà de Xàtiva, als disseminats i a les pedanies. A més, també es procedeix al tancament al públic de Casa de Cultura, Casa de la Joventut, Casa de les Dones, Espai Cultural Sant Domènec, Arxiu Municipal de Xàtiva, Conservatori Lluís Milà-UNED i complex educatiu de Sant Agustí, Biblioteca Municipal de Xàtiva, JOC, Centre Cultural Xàtiva, Poliesportiu Municipal Les Pereres, Camps Municipals de Futbol Murta i Paquito Coloma, Pavellons Esportius de Voleibol i Francisco Ballester, Oficina de Turisme, Espai Borja. Castell de Xàtiva; Museus de l’Almodí, de Belles Arts, del Corpus i Faller, Gran Teatre, Centre Social de Majors d’Abu Masaifa, Llar de Jubilats de la plaça Roca, Centres Socials de les pedanies, pista esportiva d’Annauir, Skate Park, pistes esportives urbanes d’Ausiàs March i plaça de la Constitució (al barri del Carme) i dependències municipals del carrer Engai.

L’Ajuntament de Xàtiva també ha decidit revocar totes les autoritzacions d’ocupació d’espais públics i municipals tancats, així com suspendre la celebració del Mercat ambulant dels dimarts i divendres, mantenint-se obertes les instal·lacions del Mercat Municipal i de MercaXàtiva. També s’ha suspés la circulació del bus urbà i del tren turístic.

«Hem anat treballant conforme han anat evolucionat les mesures que s’han pres per part del Govern i de la Generalitat, i hui hem tingut una reunió d’urgència per tal d’incrementar les mesures respecte al control del virus», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «l’autoprevenció és la resposta més efectiva, sempre i quan tots siguem conscients del que cal fer».

El regidor de Sanitat, per la seua part, ha llançat un missatge de tranquil·litat i ha recalcat les mesures preventives que es poden adoptar per part de la ciutadania, com ara evitar les salutacions afectuoses, rentar-se les mans sovint, tossir o esternudar en el braç o el colze i evitar els llocs concorreguts.

L’Ajuntament de Xàtiva també ha recomanat a les entitats privades, zones comercials i espais d’oci que, mentre estiguen aplicant-se aquestes mesures, s’abstinguen d’organitzar qualsevol tipus d’activitat que supose congregació o reunió de públic, per tal d’evitar la propagació del contagi de la malaltia. Així mateix, també es recomana a la ciutadania que evite les aglomeracions de públic, els viatges i la limitació en els desplaçaments i els tràmits administratius.

També es regula l’accés als edificis municipals oberts i l’aforament màxim permès, reorganitzant l’activitat administrativa de manera que els tràmits es realitzen preferentment per via telemàtica, i s’ha traslladat als centres socials, educatius i formatius la resolució de la Conselleria de Sanitat respecte a l’activitat i als viatges d’oci, cultural o similars.

L’alcalde de Xàtiva ha anunciat que tampoc s’organitzaran fins a nou avís rodes de premsa de caràcter presencial, i que s’està estudiant l’adopció de mesures econòmiques per part municipal per a poder dur a terme ajudes als afectats. L’Ajuntament romandrà obert però hi haurà un control d’accés.

Cal recordar que hi ha un telèfon habilitat al qual telefonar en cas de presentar símptomes (900 300 555), evitant acudir al centre de salut per no contagiar a altres persones.

WhatsApp Portal de Xàtiva