Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

  • El XIII Congrés socialista de la Costera i la Canal de Navarrés ratifica per unanimitat, el 100% dels vots, a Roberto Granero en una mostra d’unitat sense fissures.
  • Tots els delegats voten a favor de la Comissió Executiva Comarcal i les llistes als diferents òrgans del Partit Socialista.

El XIII Congrés del PSPV-PSOE de La Costera-Canal de Navarrés ha fet història en ratificar per unanimitat de tots els delegats, 53, les llistes de la Comissió Executiva Comarcal que encapçala Roberto Granero, vicealcalde de l’Alcúdia de Crespins, i dels diferents òrgans de representació interna del Partit Socialista. La posició unànime de tots els delegats de les agrupacions socialistes representades és un fet sense precedent recordat en el partit comarcal, que ha superat qualsevol vestigi de lluita interna amb la voluntat d’obrir una etapa esperançadora i prometedora, i amb la vista posada en el cicle electoral de 2023. Granero es converteix en el primer secretari general que es recorda a assumir tal condició assumint 100% dels vots emesos a favor de la seua candidatura.

Roberto Granero havia sigut proclamat secretari general per la Comissió Nacional d’Ètica i Garanties del PSPV el mes de febrer passat, sent candidat únic a liderar l’agrupació comarcal. Aquest diumenge, els delegats han confirmat amb el seu vot el que ja es respirava en el si de les agrupacions: no hi ha divisió en el Partit Socialista de la Costera i la Canal de Navarrés.

El XIII Congrés ha recolzat també per unanimitat la gestió de la Comissió Executiva Comarcal anterior, liderada per Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva, qui ha obert un nou procés de renovació en assumir la vicesecretària socialista de l’Executiva Provincial. Ambient electoral, unitat i cohesió entorn d’un projecte que, malgrat la pandèmia i de la complexitat del context, ha aconseguit reunir a totes les agrupacions socialistes de la comarca en una mateixa actitud.

El PSPV de la Costera-Canal de Navarrés no deixa espai per a sembrar dubtes sobre les seues expectatives electorals, “som la primera força política hui, i en 2023 guanyarem la batalla cultural que la ultradreta ha volgut disputar amb l’empara d’un PP que no ha dubtat a vendre la llibertat i els drets que tant ens han costat conquistar. Aquestes comarques no veuran uns pactes de la vergonya”. Per al secretari general, el consens sobre la seua candidatura dona mostres del que els socialistes volen oferir. En la seua intervenció, Granero ha destacat els eixos de la nova agenda política comarcal: despoblació, energies renovables i transició ecològica, reindustrialització, cohesió social i oportunitats per a viure amb dignitat.

Granero ha situat com a president a José Luís Juárez, anterior secretari d’organització comarcal i exalcalde de Bolbaite i eleva al rang de vicesecretàries generals a Carino Cosí, alcaldessa de Quesa, i Lena Baraza, regidora de Xàtiva. Per a la secretaria d’organització, Granero ha decidit confiar en el secretari general de Joves Socialistes de la comarca, Abel Martí, regidor de Rotglà i Corberà. Una renovació generacional sense precedents que incorpora a diversos membres procedents de les Joventuts Socialistes com Sergio Ortiz, secretari general del PSPV de Moixent, Mariano Ferriz de la Font de la Figuera, així com Javier Almela i David Beneyto d’Enguera qui és també el número dos del partit local. L’Executiva també la flanquegen agrupacions importants com són la Llosa de Ranes amb Rosana Guitart i Canals amb Toni Orea. Al seu torn, també Anna amb Rosa Carbonell, Chella representada per Mariví Taló, o els dos membres de Xàtiva, Ricardo Martínez i Reme Sinisterra, tots dos regidors de Xàtiva i la militant de l’Alcúdia de Crespins, Laura Egido, es veuran representades com a agrupacions importants en el socialisme comarcal. Granero ha decidit comptar també amb l’experiència de dos alcaldes de municipis emblemàtics per haver sigut bastions del PP i ara han aportat dues majories absolutes als socialistes: Pere Revert, del Genovés i Mª José Tortosa, alcaldessa de Vallada.

Tot el PSPV-PSOE ha abrigallat a Granero en el Congrés que s’ha realitzat a Quesa, ha sigut inaugurat per la Presidenta de la Comissió Executiva Provincial, Neus Garrigues, i el Secretari d’Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz; comptant en la clausura amb la intervenció de Carlos Fernández Bielsa. L’elecció de Quesa tampoc és casual, és una aposta decidida per la Canal de Navarrés per a visibilitzar la realitat d’aquests pobles i reforçar l’atenció especial que el partit vol proporcionar. “S’esgota el temps de l’electoralisme i els discursos buits i comença el del compromís polític per a proporcionar a la gent l’oportunitat de construir la seua pròpia vida en llibertat i amb dignitat”, apunta Granero qui ja ha portat el socialisme comarcal a fer història.

WhatsApp Portal de Xàtiva