Reunió, sessió de cinema i inscripció al Voluntariat Mediambiental de Prevenció d’Incendis 2022 a Canals

26

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

L’alcaldessa de Canals, Mai Castells, a la reunió de renovació de la línia C2 convocada per RENFE i ADIF

El passat divendres, 6 de maig, el Saló de Sessions de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins acollia una reunió de gran calat de la qual participaven diversos portaveus.

Entre ells, es trobava Mai Castells, l’alcaldessa de Canals, Pepe Garri-gós, l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, José Barberá, l’alcalde de Mon-tesa, Maria Josep Tortosa, l’alcaldessa de Vallada, Guillermo Jorques, l’alcalde de Moixent, i diversos representants de RENFE, la principal empresa de transport ferroviari, i d’ADIF, l’entitat pública empresarial encarregada de la construcció de línies de ferrocarril.

Tot i que Canals no compta amb estació de ferrocarril pròpia, la proxi-mitat amb l’Alcúdia de Crespins, i el flux d’usuaris/es canalins/es que fan ús d’aquest mitjà de transport va ser rellevant perquè Mai Castells hi participara de l’assemblea.

A l’esmenada reunió, el director general de Conservació i Manteniment d’ADIF, Ángel Contreras i el subdirector de Manteniment d’Infraestructu-res Est, Fernando Ugena, anunciaven la licitació al mes de juny, i la posterior construcció de la nova estació.

Aquest projecte, inclòs dins del Pla de Rodalies aprovat pel Consell de Ministres, consisteix a la renovació de la línia C2, l’Alcúdia de Crespins-La Encina, per tal d’apartar-se, de manera tècnica, a la normativa euro-pea vigent. Aquest fet garantirà la construcció d’una estació de tren apropiada, convenient i adequada per al seu ús.

A pesar que aquestes obres de millora integrals suposen el tall provi-sional de la línia de tren de l’Alcúdia de Crespins, és important afegir que tant RENFE com ADIF han deixat clar que el servei no s’interrom-prà. Per això, ja s’ha convingut posar a disposició de la ciutadania, com a mitjà de transport alternatiu, un autobús que eixirà d’Alcúdia de Cres-pins fins a Xàtiva, on ja es podrà fer ús de la xarxa de ferrocarril.

Per la seua part, Mai Castells, afirma que “malgrat que la línia se sus-pendrà durant uns mesos, RENFE i ADIF ja s’han compromés no so-lament a facilitar un mitjà de transport alternatiu, simultani i continu, si-nó també a mantindre i respectar els horaris habituals, en la mesura del possible, per tal que les i els usuaris puguen seguir conciliant la seua laboral i/o acadèmica com fins aleshores. Això no obstant, des del Consistori estarem pendents de cada pas rellevant respecte de l’evolu-ció del tram de renovació per comprovar que aquest acord es du a ter-me efectivament“.

El Club de Lectura de Canals ha preparat per a hui “AVANTI!” del director estatunidenc Billy Wilder

El Club de Lectura de Canals, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Canals, ha programat, per a aquesta nit, la pel·lícula “AVANTI! ¿Qué ocurrió entre mi padre y tu madre?” del director estatunidenc Billy Wilder.

Aquest film italo-estatunidenc, del gènere de comèdia romàntica, es va estrenar l’any 1972, i va comptar amb les estel·lars actuacions de Jack Lemmon, Juliet Mills i Clive Revill.

Es tracta d’una comèdia preciosista, plena de romanticisme, un drama amable i una sàtira commovedora, amb un punt d’acidesa.

En “AVANTI!”, Billy Wilder conta la història del senyor Wendell Armbruster Sr., un important home de negocis de Baltimore amb contactes en el govern estatunidenc, cap d’una família molt tradicional, qui ha estat passant un mes al Gran Hotel Excelsior d’Ischia, aparentment gaudint de les aigües termals i els banys de fang terapèutics. Durant una de les seues estades, Wendell mor en un accident de cotxe, la qual cosa porta el seu fill, Wendell Jr. (paper interpretat per Jack Lemmon), a viatjar fins a Ischia per a tramitar la repatriació del cos del seu difunt pare.

L’emissió de la pel·lícula tindrà lloc hui, dijous 12 de maig, a les 21.45 hores, en el Centre Cultural Calixt III de Canals amb entrada gratuïta.

L’Ajuntament de Canals obri la inscripció al Voluntariat Mediambiental de Prevenció d’Incendis 2022

Un any més, l’Ajuntament de Canals posa en marxa el Voluntariat Mediambiental de Prevenció d’Incendis. Aquest té com a objectiu principal la realització d’accions de conservació del medi am-bient.

Aquesta edició de 2022 del voluntariat mediambiental es durà a terme, novament, durant els mesos de juliol, agost, i fins al 12 de setembre.

Els interessats i interessades hauran de presentar la sol·licitud d’inscripció per instància genèrica al registre general de l’Ajuntament. El termini d’inscripció vigent des del 23 de maig fins al 3 de juny.

La documentació que cal aportar per a inscriure’s és la fotocòpia del DNI, una fotografia format carnet, una fotocòpia compulsada pel banc de la cartilla bancària on figure el número de compte, una fotocòpia del permís de conduir (en cas de tindre’n) i un telèfon de contacte.

És important tindre que present que els i les sol·licitants hauran de ser majors de 16 anys.
Les places disponibles són 30, i s’atorgaran segons ordre de registre d’entrada de la sol·licitud.

WhatsApp Portal de Xàtiva