• L’alcalde de Xàtiva ha anunciat aquest dimarts la reestructuració de les àrees en l’equip de govern després de la renúncia del regidor Juan Giner
  • Reig gestionarà els departaments de Seguretat Ciutadana i Mobilitat mentre que Angulo assumirà Recursos Humans

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa junt amb els tinents d’alcalde Xelo Angulo i Ignacio Reig per anunciar la reestructuració de les àrees en l’equip de govern, després de la renúncia del regidor de Ciutadans Juan Giner.

Ignacio Reig assumirà les dos delegacions que deixa Giner, Seguretat Ciutadana i Mobilitat, mentre que el departament de Recursos Humans i Règim Interior -fins ara en mans del propi Ignacio Reig- passarà a dependre de la regidora Xelo Angulo, qui fa unes setmanes va deixar la Direcció General de Cooperació davant la seua entrada com a diputada a les Corts Valencianes, permetent-li una major flexibilitat.

«Aquest és un canvi natural ja que Nacho assumeix el treball d’unes àrees que ja coordinava, mentre que la tasca de Recursos Humans i Règim Interior és molt transversal i s’ha dut a terme fins ara de forma col·laborativa entre tot l’equip de govern», ha manifestat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha traslladat un missatge de tranquil·litat en l’últim any de la present legislatura. «Seguim treballant tots els dies amb la intenció de solucionar tots els reptes de futur que té Xàtiva. Per a nosaltres el treball en aquestes regidories és fonamental per a la millora de la situació de la ciutat».

Ignacio Reig ha agraït la confiança en la seua gestió i ha afirmat que «la delegació de Seguretat Ciutadana és una de les més importants de l’Ajuntament, amb més de 60 treballadors municipals que són la imatge al carrer». Reig ha reconegut la tasca de Giner fins ara i ha assegurat que «es va a tractar de millorar alguns aspectes relacionats amb la Policia Local i estem atents a les peticions de la ciutadania, com ara l’increment de la presència policial als carrers de la ciutat». Altre dels aspectes en els quals ha volgut posar l’accent Reig és la millora de l’atenció ciutadana, amb un tractament més personalitzat tant per part del cos policial com del propi regidor.

Respecte a les millores plantejades en el que queda de legislatura, Reig s’ha referit a la necessitat de cobrir els llocs vacants de la Policia així com també els expedients de pintura vial a la ciutat, la renovació de la senyalització vertical o l’increment de la lluita contra el soroll especialment durant els propers mesos d’estiu. «Volem tindre també més presència en les pedanies de la ciutat i en Bixquert, on tenim un agent fixe assignat exclusivament a aquesta zona tot i que hem d’estar més presents. És un repte al que hi haurà que dedicar-li moltes hores però estic a disposició de tots els ciutadans i les ciutadanes de Xàtiva».

D’altra banda, Xelo Angulo ha manifestat que s’enfronta a un repte ja que «Recursos Humans és una àrea que necessita d’una bona gestió per a que la resta de departaments puguen funcionar». En aquest sentit, Angulo s’ha referit a la recentment convocada Oferta Pública d’Ocupació per tal d’estabilitzar un total de 103 processos laborals a l’Ajuntament, i que es pretén tindre iniciats abans de que finalitze l’any. «Per a mi és un compromís molt important consolidar aquest treball que es venia fent i sumar aquesta consolidació de més d’un centenar de persones de la plantilla de l’Ajuntament per complir amb la legislació i per donar eixa seguretat que qualsevol treballador o treballadora necessita». A més a més, Xelo Angulo ha recordat que en aquest departament «s’aposta molt per l’ocupació i també es treballa i es gestionen altres programes derivats d’altres organismes com ara Labora, els quals suposen un treball extra».

WhatsApp Portal de Xàtiva