Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El Consell de les Dones exigeix al govern de Rajoy que augmente fins els 120 milions d’euros l’assignació destinada en els pressupostos generals per al Pacte d’Estat contra la violència masclista

Xàtiva, 19 de juny de 2017.- Davant el nombre de 34 dones i 6 criatures assassinades en el que portem d’any, el moviment feminista considera que és urgent un compromís polític que es traduïsca en un increment de recursos. Per reclamar-ho, hui dilluns 19 de juny, en la mateixa setmana en què el projecte de pressupostos generals de l’Estat (PGE) arribarà al Congrés dels Diputats, el Consell de les Dones per la Igualtat i Contra la Violència de Gènere de Xàtiva ha convocat una protesta a l’Ajuntament, que ha començat a les 12h i s’estendrà fins les 00h.

Amb motiu d’aquesta jornada del 19J, s’ha organitzat diverses activitats, com ara la lectura del manifest, signatura en un llibre commemoratiu, lectura de poemes, tancament a la Casa de la Ciutat, dinar sòric, etc.

En el PGE, les actuacions per a la prevenció de la violència de gènere ascendeixen, després de la pressió dels col·lectius feministes, a 31’7 milions d’euros. Això suposa un 25’7% més que al 2016 però continua sent un 2’20% inferior al 2010. També es denuncia una congelació en 19’7 milions d’euros del programa “Igualtat entre dones i homes”, un 41’2% menys que al 2010.

Els 51’4 milions d’euros que sumen ambdós programes són el 0’01% de les despeses del PGE. “Cal destinar més recursos a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació per atendre la violència sexual com preveu el Conveni d’Istanbul des de 2014”, asseguren des de l’organització convocant. També es reclama una millora de la resposta judicial i que es cobrisca el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les entitats locals, tal com estableix la Llei d’Igualtat.

Les entitats que donen suport a la mobilització manifesten que la violència masclista és una qüestió d’Estat, que afecta a la meitat de la població i que té una causa estructural que és la desigualtat entre dones i homes. “Si no s’aposta econòmicament per aquest Pacte d’Estat, naixerà mort”, conclouen.

WhatsApp Portal de Xàtiva