Promoció Economica anuncia una actualització del reglament del mercat municipal

262

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente, ha assistit hui al 2n Fòrum de Mercats de la Comunitat Valenciana, organitzat per l’Ajuntament d’Alcoi i les associacions de venedors dels mercats municipals de la ciutat alacantina, amb el suport de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sector Productiu, Comerç i Treball, baix el lema “Cap a un model de mercats social i econòmicament responsable”. Aquest Fòrum va adreçat especialment a responsables municipals en matèria de comerç i mercats, i a col·lectius de venedors de mercats municipals.

Lorente ha anunciat que està en marxa una actualització del reglament del mercat municipal amb l’objectiu d’aconseguir el màxim consens entre els venedors. El regidor ha volgut destacar les actuacions en matèria de modernització i reformes del mercat municipal. Segons Lorente, “al darrer any ha augmentat l’oferta del mercat amb parades vinculades amb la producció ecològica. A més, hem consolidat una nova marca, hem atorgat al mercat una nova imatge més dinàmica amb els grafittis fets pels estudiants de la ciutat i hem promogut la no utilització de plàstic facilitant borses de tela, la qual cosa cal considerar-la com un valor afegit des del punt de vista mediambiental. El mercat ha de ser sinònim de salut, nucli antic i slowcity”.

En el segon Fòrum de Mercats de la CV s’han tractat qüestions com donar a conéixer la normativa en seguretat alimentària, debatre sobre els models de gestió de mercats municipals com els de Carcaixent, Sagunt o Onda; conéixer bones pràctiques que s’estan desenvolupant en mercats d’altres territoris, com ara Barcelona; aprofundir en les bones pràctiques en matèria de fidelització o buscar models de cooperació econòmica que permeten l’optimització dels recursos. A més, diversos municipis han exposat les seues experiències en matèria de fórmules de gestió dels mercats municipals a través d’una taula redona.

WhatsApp Portal de Xàtiva