Primera hora gratis als pàrquings de la Glorieta i de l’Estació a partir de l’1 de gener

634

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament negocia amb les empreses concessionàries per donar facilitats d’aparcament als visitants

El primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente, ha anunciat aquest matí que, a partir del proper 1 de gener de 2017, la primera hora del temps d’estacionament serà gratuïta en els pàrquings de la Glorieta i de la plaça de l’Estació. L’edil ha explicat que l’Ajuntament ha dut a terme una negociació amb les empreses concessionàries, Perot Gestión i Saba, amb la finalitat d’oferir aquest nou avantatge en el servei. De resultes, més del 50% de les places d’aquestos aparcaments s’oferiran en rotació, el que suposa més de 250 estacionaments disponibles amb la primera hora sense cost per a l’usuari.

En el cas de l’aparcament de la Glorieta, situat al número 27 de l’avinguda República Argentina, els primers 60 minuts seran totalment gratuïts, però si el temps d’aparcament depassa la primera hora, l’usuari ha de pagar tot el temps d’ocupació de la plaça de pàrquing comptant des del primer minut. En el cas de l’aparcament de l’estació, ubicat junt a l’estació de ferrocarril, la primera hora sempre és gratuïta, independentment del temps que haja estat aparcat el cotxe. Aquesta mesura entrarà en funcionament el diumenge 1 de gener de 2017.

Lorente ha explicat que l’equip de govern ha treballat “des del minut zero per a facilitar l’aparcament a la ciutat. Des de les àrees de Mobilitat i Promoció Econòmica ens hem marcat l’objectiu de millorar les possibilitats d’estacionament, ja que Xàtiva és un referent comercial i de serveis de primer ordre i els nostres visitants necessiten facilitats per a poder deixar el cotxe”, assegura el regidor, qui ha avançat que la intenció de l’Ajuntament és estendre aquesta mesura a altres aparcaments públics de la ciutat successivament.

De fet, segons les dades exposades per Lorente en roda de premsa, l’àrea d’influència comercial i de serveis administratius de Xàtiva abasta una població d’al voltant de 311.000 persones: “malgrat que tenim connexió ferroviària, el 92’9% de la gent que ve a comprar a Xàtiva ho fa en cotxe. Això ens obliga a oferir alternatives viables d’aparcament”.

Lorente ha fet un repàs per les actuacions municipals en matèria de creació de nous llocs d’aparcament, com ara les 25 places en Acadèmic Maravall, altres tantes a l’estació d’autobusos i les 16 a les zones d’aparcament de Vallés i Caldereria, a les que caldrà afegir en un futur pròxim 10 places més en un nova zona d’aparcament al carrer Sant Agustí i 70 en les immediacions del Camp de Futbol Municipal Paquito Coloma. El responsable de Mobilitat també ha recordat que l’entrada en vigor de la nova ordenança de la zona blava alliberarà el 30% de les places regulades.

WhatsApp Portal de Xàtiva