Presentació del llibre «Thesaurus Ecclesiae. Thesaurus Mundi (III)»

147

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La Col·legiata Basílica de Santa María de Xàtiva, a través del seu Centre d’Estudis del Patrimoni Cultural de l’Església, organitza biennalment un projecte cultural que inclou conferències, exposicions, visites guiades i una publicació, amb el propòsit que el comú de la societat valore i protegisca, com a seus que són, els béns eclesiàstics.

Divendres que ve 21 d’octubre, a la Casa de la Cultura de Xàtiva (19’30 h), tindrà lloc la presentació del llibre «Thesaurus Ecclesiae. Thesaurus Mundi (III)», volum que conté vint-i-dos estudis relacionats amb el patrimoni històric artístic de l’Església. Coordinat per Juan Ignacio Pérez Giménez, tècnic dels arxius diocesà i catedralici de València, i arxiver de la Seu de Xàtiva, col·laboren investigadors vinculats a la Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat d’Educació a Distància – UNED, Institut Valencià de Conservació i Restauració (IVC+i), de la Generalitat Valenciana; Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles de València, Arxiu General de la Regió de Múrcia, Universitat Catòlica d’Àvila, Diòcesi de Segorbe-Castelló i de diversos arxius i institucions eclesiàstiques valencianes, com és el cas de la Catedral Metropolitana de València, de les parròquies de Carcaixent i de Genovés o de la pròpia Col·legiata de Xàtiva.

En aquesta edició participen, a més, dos professors que tracten de béns conservats en temples de Palerm (Itàlia).

El llibre compta amb el patrocini del Excm. Ajuntament de Xàtiva, estant prevista la intervenció del Sr. Alcalde de la ciutat i del Sr. Abad de la Seu en la presentació.

WhatsApp Portal de Xàtiva