Solopizza Xàtiva

El Partit Popular de L’Olleria vol denunciar l’atac pro-catalanista contra les senyes d’identitat valencianes d’alguns membres de les associacions participants en la festa laica de La Magdalena, amb la complicitat de l’alcalde Julià Engo.

El passat dissabte, 22 de juliol, com cada any, algunes associacions culturals tornaren a celebrar la festa laica de la Magdalena. Tot transcorria amb total normalitat, amb les tradicionals dansades, castellets i altres balls a ritme de dolçaina i tabal. Per a concloure, i com a “guinda del pastel” no podent ser menys, els castellets dels “balls dels locos” desplegaren una senyera quadribarrada catalana d’uns quants metres de llarg, per a que fora presenciat per tot l’espectador que fou present allí.

Amb tot açò, volem denunciar també la passivitat per part del senyor alcalde, ja que pareix que el poble siga d’ell i puga fer el que li dona la gana, cedint espais públics i subvencionant a algunes entitats culturals locals pro-catalanistes i prohibint a altres associacions culturals espais públics, com són l’associació taurina “la Riba” per a fer les tradicionals vaquetes, impedint també que es compleisca la decisió del Ple de la Corporació municipal, òrgan col·legiat on resideix la sobirania popular, que va aprovar per huit regidors a favor (6 del Partit Popular i 2 del Partit Socialista Obrer Espanyol) i cinc en contra (Compromís) realitzar les tradicionals vaquetes a L’Olleria en espais públics i subvencionats parcialment per l’Ajuntament de L’Olleria. Sent així, i a les proves ens remitim, l’alcalde participa en actes purament pro-catalanistes, ataca les senyes d’identitat valencianes, la nostra senyera, utilitza les nostres tradicions per al seu interès partidista i, a més a més, es sent orgullós de pertànyer a grups pro-independentistes de la Comunitat Valenciana com és la Coalició Nacionalista BLOC-COMPROMÍS.

Aquesta Coalició Nacionalista és la mateixa que vol imposar la seua voluntat lingüística a tot el territori de la Comunitat Valenciana, siguen així, el Decret de Plurilingüisme que havia impulsat el seu Conseller d’Educació, Vicent Marzà, fou paralitzat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i que hui mateix ha sigut anul·lat parcialment per discriminar als alumnes que lliurement elegeixen el castellà. La mateixa Coalició que vol reconèixer “els països catalans”, al igual que els partits catalanistes-independentistes del Junts pel Si i la CUP, en els que podem veure esdeveniments com destitucions de Consellers, membres de govern i altres alts càrrecs per no recolzar el “Procés” independentista, adoctrinaments a les aules catalanes i vulnerant drets tan fonamentals com la llibertat d’elecció dels pares a elegir l’educació dels seus fills.

“Per concloure, volem demanar explicacions a l’alcalde de L’Olleria sobre aquests fets i a comprometre’s a que no es tornen a vulnerar les senyes d’identitat de tots els valencians i valencianes en espais públics. També volem deixar clar que no estem en contra de les associacions culturals que participaren en la Festa laica de la Magdalena, sinó d’aquells pro-catalanistes que la van instrumentalitzar políticament.”

WhatsApp Portal de Xàtiva