PP i Xàtiva Unida opinen sobre el retard en el subministrament d’aigua potable al Carraixet

116

Solopizza Xàtiva

El PP baixarà la taxa d’aigua potable als veïns del Carraixet si arriba a governar

  • Marcos Sanchis: “És una vergonya que seguisquen sense aigua potable pel retard de més d’un any per a instal·lar la desnitrificadora

El Partit Popular es compromet a baixar la taxa d’aigua potable que pagaran els veïns del Carraixet quan a la fi puguen disposar de la mateixa si aconsegueixen el govern municipal en 2023.

Des del PP recorden que dissabte que ve, dia 1 d’octubre s’emporta al ple municipal l’aprovació de les ordenances fiscals per a l’any 2023 i en les mateixes el govern de Roger Cerdà (PSPV-PSOE) manté la mateixa tarifa única a un preu de 1,34€/m³, que suposa cinc vegades més la tarifa que regeix per al nucli urbà. Per al PP es tracta d’una tarifa totalment injusta perquè discrimina els veïns per raó de la ubicació.

Per a Marcos Sanchis, regidor popular, “l’Ajuntament té l’obligació de procurar aigua potable a totes les zones urbanes de la ciutat, i a més fer-ho amb una taxa justa i proporcionada; no és de rebut que uns (els de Carraixet) paguen cinc vegades més que la resta de veïns de Xàtiva”. Per això, afig Sanchis “que els veïns del Carraixet tenen el compromís del PP que els baixaran la tarifa actual si aconseguim el govern municipal al maig de 2023”.

D’igual forma, denuncien des del PP el canvi de criteri de l’Alcalde sobre aquesta qüestió, quan al juny de 2021 apostava per un preu més parell al qual es paga en el nucli urbà de Xàtiva de 0,27€/m³, assumint llavors la idea del caràcter deficitari que sovint tenen els costos dels serveis públics.

D’altra banda, des del PP també denuncien els retards en més d’un any en la instal·lació d’una planta desnitrificadora amb la finalitat de potabilitzar l’aigua en el Carraixet. En aquest sentit recorda Marcos Sanchis que “al juny de 2021 l’Alcalde va anunciar que estaria operativa en el primer quadrimestre de 2022 i al febrer de 2022 ja advertim des del nostre grup que no s’anava a complir el termini promés. Més d’un any després no hi ha notícies de la desnitrificadora i els veïns continuen patint tot tipus de dificultats i contratemps en el seu dia a dia al no disposar d’aigua potable. I pitjor encara, no sabem si ja hi ha projecte sobre la taula, o si es licitarà durant aquest any o el que ve”.

La ineficàcia del govern socialista, una vegada més, apunta Sanchis, “la paguen els veïns de Xàtiva“.

Xàtiva Unida no entén el retard en el subministrament d’aigua potable al Carraixet

  • El veïns i veïnes del Carraixet porten dos anys esperant des de l’anunci del govern municipal

Des del grup municipal de Xàtiva Unida es preguntà al govern sobre l’estat de la qüestió en quant al subministrament d’aigua potable al veïnat del Carraixet, i “la resposta ha estat que aquest servei tardarà almenys un any més en poder donar-se“. En aquest sentit la formació d’esquerres “no entén el retard en el subministrament d’aigua potable al Carraixet“. Xàtiva Unida denuncia que el projecte d’instal·lació de la planta de desnitrificació que farà possible l’accés a l’aigua potable hauria d’haver estat enllestit a principis d’estiu i l’execució de l’obra a principis del present mes de setembre. En canvi, “la resposta del govern ha tirat per terra totes les previsions i situa l’inici del servei en 2024“.

Segons Amor Amorós “aquest servei ha de ser prioritari donat que el subministrament d’aigua potable és una obligació a la què l’Ajuntament no pot defugir“. A més, des del grup municipal de Xàtiva Unida s’ha recordat que el govern del PSOE optà per la pitjor solució amb la planta de desnitrificació a curt, mitjà i llarg termini. “Donat que una connexió amb el subministrament de Bellús hagués evitat donar lloc a una nova xarxa que segons el govern els “obliga” a fer pagar cinc vegades més al veïnat del Carraixet, 1’34€ per metre cúbic respecte als 0’27€ que costa en el nucli urbà, pel mateix servei que reben la resta dels ciutadans i ciutadanes de Xàtiva“.

Des de l’Ajuntament contesten

L’Ajuntament de Xàtiva ha informat que en aquest moment està adjudicada la redacció del projecte, adjudicarda fa un mes aproximadament. Una vegada es tinga aqueix projecte, es licitaran les obres.

L’octubre de 2021 s’inicia el procés d’expropiació pel qual s’adquireix la xarxa d’aigua del Carraixet. L’ajuntament pren possessió de la xarxa l’1 de gener. Després es va haver de fer un estudi de situació de la xarxa per a determinar les solucions tècniques. La intervenció és complexa i el que s’està fent ho determinen els tècnics municipals.

També informen que els veïns estan informats de tots els passos que s’estan donant.

WhatsApp Portal de Xàtiva