El passat 3 de juliol del 2022, a les 11.00 hores, un veí va comunicar a la Plataforma de veïns del barri antic de Xàtiva que una canonada va ser abandonada en la via pública. Per a la Plataforma, aquesta canonada és, sense cap dubte, «procedent de la xarxa de distribució d’aigües de fibrociment, concretament en el Carrer Ànimes, a les portes d’un solar tancat de l’Ajuntament«. Aquest veí va prendre diverses imatges de la canonada i, aproximadament a aquesta hora, fa un avís a la PLX advertint d’aquesta irregularitat i demanant que es procedisca a la seua retirada.

Transcorreguts uns 20 minuts, torna a insistir en l’avís, a la qual li contesten que “ja ha passat una patrulla i que en arribar ja no estava la canonada que, probablement, ha sigut retirada per algun veí”.

Així queda aquest assumpte fins que a les 12.40 arriba a la Plataforma el següent relat d’un veí que a aquesta hora es trobava en l’ECOPARC:

A les 12.40 estàvem en l’ECOPARC i ha entrat un policia local amb aquest tub a la mà (inequívocament aquest tub), sense cap protecció. Li ho ha donat a l’operària de l’Ecoparc dient-li que no sabia on deixar-lo al que li han contestat que demà cridaria per a dir què fer amb ell«.

Aquest veí que ha presenciat l’escena ha tret imatge de la canonada depositada entre saques i contenidors.

La Plataforma denuncia que la relació d’irregularitats és múltiple:

  • «D’una banda, l’enèsima aparició de canonades de fibrociment i plom en la nostra xarxa (encara que reiteradament negada pel regidor responsable de la xarxa, Ignacio Reig) que en aquest cas, apareix abandonada en la via pública.
  • La irregular actuació de la PLX, suposem que obeint ordres, manipulant aquest material tòxic sense cap protecció, transportant-lo en un vehicle oficial a l’Ecoparc que, òbviament, no pot fer-se càrrec d’ell, i és depositat sense cap protecció entre materials pròxims a les persones que pogueren ser presents en aquest moment o al llarg del dia«.

«Des de la Plataforma de veïns tornem, per enèsima vegada, a dirigir les seues mirades als qui són responsables d’aquestes situacions reiteradament denunciades al llarg d’aquests anys. El que ha ocorregut amb la PLX, Sr Cerdà i Sr Reig regidor responsable de la xarxa i de la Policia Local de Xàtiva, està ocorrent des de fa anys amb els operaris de les Aigües potables (APX) als quals se’ls obliga a manipular amb aquests materials tòxics, sense cap protecció, cometent una il·legalitat flagrant i reiterada al llarg d’anys«.

«Tot val en aquesta ciutat?» es pregunten des de la Plataforma

WhatsApp Portal de Xàtiva