Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

  • L’acte serà este divendres, 19 de novembre, al Gran Teatre de Xàtiva, a les 20.00 hores
  • Xavier Rius: “Els reconeixements reflectixen l’agraïment de l’Administració a la tasca compromesa per difondre la nostra cultura

La Diputació de València lliurarà este divendres 19 de novembre, al Gran Teatre de Xàtiva, els reconeixements de la Cultura 2021 a proposta del servei de Cultura d’esta institució. Els guardons de caràcter biennal celebren enguany la segona edició i estan adreçats a reconéixer públicament el paper d’ajuntaments, associacions i entitats de tot tipus o persones que s’hagen destacat pel seu compromís i dedicació al foment i difusió de la cultura.

Com ha destacat el diputat de Cultura, Xavier Rius, “els reconeixements de la cultura van nàixer per a quedar-se, perquè la cultura és molt important en la vida de les persones com s’ha demostrat especialment durant la pandèmia”. Segons ha manifestat Rius, “es vol reconèixer la tasca d’aquells que fan l’esforç de fomentar la cultura des de diferents vessants. Els reconeixements reflectixen l’agraïment de l’Administració a la tasca compromesa per difondre la nostra cultura”.

D’altra banda, Josep Vidal, cap del Servei de Cultura i president de la Comissió de Valoració, ha destacat que “la comissió, enguany, ha volgut centrar les seues distincions en persones o col·lectius que s’hagen destacat especialment per la recuperació del nostre patrimoni cultural, dels nostres balls, cançons i tradició oral”.

En eixe sentit, la comissió va proposar reconéixer el paper de les muixerangues com a clar exemple de recuperació del patrimoni cultural valencià, un treball que segons reconeix Vidal “ha suposat anys de feina, no només de les muixerangues existents, sinó també de recuperació d’altres amb la consegüent recerca i documentació fins arribar a l’actualitat, on estes són una realitat incontestable”. D’altra banda, l’altre Reconeixement el rebrà Pep Gimeno ‘Botifarra’,una figura imprescindible en la recuperació de les nostres cançons i músiques, i també, de la nostra tradició oral.

A més, dins d’esta edició de lliuraments de Reconeixements de la Cultura, la Diputació de València també va lliurar el dia 29 d’octubre a Bocairent el reconeixement a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, a proposta del SARC, per la dinamització cultural de la comarca. A més, el passat 13 de novembre ho va fer a l’Ajuntament de Potries i a proposta de l’ETNO, per la conservació, protecció i divulgació del patrimoni etnològic.

Finalment, l’edició d’enguany es tancarà dissabte 20 de novembre en un acte que tindrà lloc al Teatre Joan de Joanes de la Font de la Figuera, amb el lliurament del Reconeixement a l’Ajuntament d’eixa localitat i al de Moixent per la conservació i difusió del patrimoni arqueològic i el compromís en la protecció del paisatge cultural, ambdós a proposta del Museu de Prehistòria.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat que estos reconeixements, “tot i la seua curta existència, estan demostrant tindre una bona salut donada la gran acollida que han tingut en el sector de la cultura, en tant que guardonen treballs de foment cultural darrere dels quals hi ha un sacrifici personal i col·lectiu que, en alguns casos, pot passar desapercebut. Des de la Diputació de València volem fer visible, no només allò que es veu, sinó també tota la feina que hi ha al darrere”.

WhatsApp Portal de Xàtiva