Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Les Nits al Castell de Xàtiva acaben amb la seua programació d’aquest 2022 amb el local Pep Gimeno ‘Botifarra’ el dissabte 30 de juliol. Les fortaleses del Castell s’acomiaden de la música un any més, i a la cloenda ho fan amb la veu del cantaor xativí Pep Botifarra, qui és una de les veus més sol·licitades de la cançó tradicional valenciana gràcies a cançons com “De La Flor de La Farina” (2011) o la recent “Venim de lluny” amb Miquel Pérez Perello i Carmen París.

La 23a edició del Festival fa homenatge a l’obra escrita a Xàtiva “El collar de la coloma” d’Ibn Hazm que compleix el seu mil·lenni. L’últim dissabte de juliol Botifarra seguirà amb l’itinerari formant part de “El collar del Mediterrani” junt amb altres artistes de diferents parts del Mediterrani com Ahmed Touzani, Fraskito i Vangelis per a commemorar les similituds culturals que parlen de la història conjunta d’al-Àndalus.

Aquest músic ha estat reconegut per la seua labor de la recopilació i conservació de la cultura musical valenciana. Botifarra recita de memòria i conserva centenars de frases fetes, romanços i contes des que va començar a gravar la seua música quan tenia 16 anys amb les dificultats que això comportava. La seua veu forta ha revitalitzat la cançó popular i l’ha portat a escenaris de tot arreu enriquint la cultura valenciana per allà on passa.

El cantaor valencià per excel·lència compta amb un gran reconeixement amb premis com l’Ovidi, Enderrock, Premi Carlos Santos de la Música Valenciana, la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura i la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat. La discografia de Pep Botifarra està composta per 10 discs i nombrosos senzills que ha compartit amb artistes de gran renom en el panorama musical local com Obrint Pas, Pau Alabajos o Mireia Vives.

A Nits al Castell Pep Gimeno ‘Botifarra’ enlairarà el cant a l’escenari en el qual han actuat aquest juliol els artistes ‘El Brujo’, Víctor Manuel, Dulce Pontes, DePedro i Sandra Monfort per a donar per completada la 23a edició del Festival.

Entrades i transport per al Castell

Les entrades d’aquest penúltim concert de Nits al Castell ja es poden adquirir a la pàgina web de l’Oficina de Turisme o bé presencialment a la mateixa Oficina de Turisme pel preu de 20 euros cadascuna. A més, es podrà seguir més contingut del concert a les xarxes oficials de Nits al Castell a Facebook, Instagram i Twitter.

Per altra banda, no estarà permés accedir fins al Castell amb vehicle privat, i el Festival oferirà servei d’autobús inclòs amb l’entrada que sortiran des de les 20.30 hores fins a les 22.30 hores a la plaça Espanyoleto de Xàtiva cap al Castell, i farà el mateix camí de tornada en finalitzar el concert i fins a les dues hores posteriors. A la mateixa plaça hi haurà un punt de venda on es podran aconseguir les entrades que queden disponibles en taquilla abans del concert.

WhatsApp Portal de Xàtiva