Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha publicat una resolució que permet la caça de conills i altres espècies considerades «de caça major» en la Comunitat Valenciana durant l’estat d’alarma.

PACMA adverteix de la il·legalitat d’aquesta resolució, per dos motius:

El primer és la falta de competències d’aquest organisme per a prendre aquest tipus de decisions durant l’estat d’alarma, qüestió que el Partit Animalista considera molt greu per poder constituir un frau de llei.

El segon és la falta de rigor de l’administració valenciana, ja que cap mesura de control poblacional pot adoptar-se sense l’expedient pertinent de comprovació d’existència real del suposat mal i qualsevol altra resolució en contra és il·legal per ser un control no emparat en cap llei.

Des del Partit Animalista ja han posat en coneixement de les autoritats competents aquest assumpte i insten a la Consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, a revocar qualsevol autorització de caça en aquest estat d’alarma, i que els trasllade una còpia dels estudis que justifiquen aquest suposat increment poblacional d’animals en els nostres camps i muntanyes.

PACMA recorda que els caçadors no són la solució a la sobrepoblació, sinó part responsable d’aquesta. I com a prova d’això, indiquen que només en 2017 (segons últimes dades oficials existents) es van soltar en la Comunitat quasi 63.000 animals considerats espècies «cinegètiques», entre els quals es troben muflons i senglars, i dels quals més de 13.000 van ser conills.

«Lamentem que l’administració valenciana, en aquest cas en mans de Compromís, es plegue de nou als interessos dels caçadors, també en un moment d’emergència sanitària com el que estem vivint, encara que per a això es vulnere la llei», afirma Raquel Aguilar, coordinadora de PACMA a València, qui recorda que «la Conselleria té des de fa sis mesos sobre la taula la denúncia per possible caça il·legal durant 3 anys consecutius en 157 vedats de la província, 70 d’ells en espais naturals protegits, i encara no s’ha dignat a donar una resposta».

WhatsApp Portal de Xàtiva