Ontinyent modifica el programa de finançament a emprenedors per ampliar-lo a més empreses

360

Ja no es requerirà el caràcter innovador del projecte entre els requisits imprescindibles per accedir a préstecs avantatjosos i sense aval

Ajuntament, Caixa Ontinyent i Innovall destaquen la mesura com “un nou pas per fomentar l’activitat econòmica des del treball conjunt”

Un nou pas per reactivar l’economia a Ontinyent des del treball conjunt. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, i el President del Clúster Innovall, Rafael Pla, han signat hui un annex a l’acord que les tres entitats signaren en 2013 per al finançament de projectes emprenedors a Ontinyent, un acord que es modifica per tal que arribe a més empreses, al marc del III Pla de Reactivació de l’Economia i Foment de l’Ocupació que impulsa el Govern d’Ontinyent.

Jorge Rodríguez, acompanyat en l’acte pel regidor de Política Econòmica, Pablo Úbeda, recordava que “el pla Cap Bona Idea Sense Finançament va tenir una bona acollida, es van presentar una vintena de projectes i vam donar una dotzena d’ajudes, la majoria han servit per crear llocs de feina, i tot i que altres no han estat exitoses era un extrem del que erem conscients i que assumiem en el mateix moment que decidim que no ens podiem quedar creuats de braços”, manifestava.

Ara, aquest pla, al que Ajuntament i Caixa Ontinyent aporten 250.000 euros a parts iguals, no requerirà com a requisit imprescindible que els projectes tinguen caràcter innovador, per afavorir, explicava l’alcalde, “que esta ajuda arribe també a projectes que tot i no ser innovadors són essencials per al dinamisme d’una ciutat”, manifestava.

Els prèstecs serviran per finançar al 100% projectes emprenedors que es desenvolupen a Ontinyent, mantenint-se les condicions favorables que es presentaren en inici: s’atorgaran préstecs amb un 2% d’interès, fins a 5 anys de carència i amortització fins a 2028 com a data límit, i amb l’única garantia dels projectes. Hi ha una comissió Tècnica per avaluar-los, i els imports seran d’entre 3.000 i 25.000 euros.

Antonio Carbonell destacava les condicions summament avantatjoses dels préstecs i manifestava que  “la d’Ontinyent és una zona d’emprenedors, de gent innovadora com és el nostre propi alcalde, gent a la que tenim l’obligació de recolzar junt amb l’Ajuntament i el clúster Innovall. Actes com aquesta signatura demostren que la nostra comarca esta viva, que vol tirar endavant, perquè no sobreviu el més fort sinó el que millor s’adapta, i en eixe camí estem a la comarca”, manifestava.

Des d’Innovall, entitat que assumeix la difusió i recerca dels projectes emprenedors, i l’orientació d’aquestos, Rafael Pla mostrava el seu agraïment a l’Ajuntament i Caixa Ontinyent per traure endavant un projecte del que deia que “com a projecte pilot que és, pot evolucionar, i hui estem ací per a això, per a millorar-lo després d’una reflexió real. La coordinació entre les tres entitats esta sent molt positiva, i des d’Innovall agraïm l’esforç que s’està fent i anem a seguir implicant-se per avançar i millorar”, assenyalava.

Jorge Rodríguez recordava que esta acció se suma a la resta de les que formen part del III “Pla Reactiva”, que inclouen entre d’altres la creació de l’Oficina de l’Emprenedor, la creació d’una línia d’ajudes per a la participació d’empreses en fires nacionals i internacionals o l’elaboració de catàlegs, o la posada en marxa d’un Pla d’Ocupació Municipal que ha servit per donar ocupació directa a 20 persones amb sous dignes.

“Afavorir la promoció econòmica i la lluita contra l’atur ha estat des del primer moment un dels pilars bàsics de la nostra gestió, en esta línia està aquest acord i en esta línia anem a seguir treballant”, concloïa el primer edil.

WhatsApp Portal de Xàtiva