Ontinyent demana reforçar l’atenció ciutadana i la lluita contra la COVID-19

L’Ajuntament sol·licita al Servei Valencia d’Ocupació LABORA participar als programes "Ecovid 2020” i "Avalem Joves" que permeten crear llocs de treball directes

63

L’Ajuntament d’Ontinyent ha demanat formalment a la Generalitat Valenciana prop de 600.000 euros en subvencions per reforçar l’atenció a la ciutadania i la lluita contra la pandèmia de la COVID-19. En concret, a través de dues resolucions de l’Alcalde, Jorge Rodríguez, s’ha demanat participar dels programes “Ecovid 2020” i “Avalem Joves”, que permeten crear llocs de treball directes a l’administració pública durant un periode de 6 mesos i un any, respectivament, sempre a jornada completa.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, destacava que “l’impuls a l’ocupació ve sent un dels pilars fonamentals de l’acció municipal des de l’arribada a l’alcaldia de Jorge Rodríguez, tant de manera directa com indirecta. Al cas de l’ocupació pública, anem a seguir aprofitant totes les línies possibles per crear ocupació en condicions dignes, tant sumant-se i complementant els plans d’altres administracions com impulsant plans municipals, una aposta que ens ha permès crear més de 300 llocs de treball directes als últims 4 anys“, recordava el regidor.

El programa “Ecovid 2020” és una línia de subvencions destinada a la contractació de persones desocupades d’almenys 30 anys, desocupades com a conseqüència de la cojuntura derivada per la COVID-19. Les persones destinatàries han de tenir almenys 30 anys, haver perdut la seua ocupació i figuren inscrites com a demandats d’ocupació a LABORA a partir de la declaració de l’estat d’alarma, i preferentment no ser preceptores de prestacions o rendes d’inserció laboral. Les obres i serveis a realitzar han d’estar relacionades amb la cojuntura derivada per la COVID-19 i desenvolupar accions específiques dirigides a previndre, contindre, pal·liar o mitigar els seus efectes en l’àmbit competencial de l’Ajuntament.

Pel que fa a Avalem Joves, les persones destinatàries són joves majors de 16 anys que figuren inscrits en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, que pasaran a reforçar els diversos departaments municipals, a l’igual que en edicions anteriors d’aquest programa. La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix destacava que “com venim fent, aportarem la consignació municipal que siga necessària en cada cas per garantir no sols la creació d’estos llocs de treball, sinò que a més siguen en les condicions més dignes posibles per a prestar un servei adequat a la ciutadania”, assenyalava.

WhatsApp Portal de Xàtiva