02.12.2021 – Actualitat municipal de Canals

76

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Torna l’hotel més famós de Transilvània amb la projecció infantil “Hotel Transilvania 3: Unas vacaciones monstruosas” a Canals

El pròxim diumenge es durà a terme la nova pel·lícula de cinema infantil protagonitzada pel comte Dràcula i la seua família anomenada “Hotel Transilvania 3: Unas vacaciones monstruosas” del director Genndy Tartakovsky, autor també de les dues entregues anteriors.

La tercera entrega de la saga conta com la família s’embarca en un creuer de luxe perquè per fi Dràcula puga prendre’s un descans de l’hotel. És una navegació tranquil·la, però les vacances de somni es converteixen en un malson quan Mavis s’adona que Dràcula s’ha enamorat de la misteriosa capitana de la nau, Ericka, qui amaga un perillós secret que podria destruir a tots els monstres.

Entre les veus més característiques en castellà es troben Santiago Segura en el paper de Dràcula, Cristina Castaño, Dani Martínez, Macarena García i els televisius Alaska i Mario Vaquerizo.

Hotel Transilvania 3: Unas vacaciones monstruosas” tindrà lloc el pròxim diumenge 5 de desembre a les 17.00 hores al Centre Cultural Calixte III.

L’Ajuntament de Canals forma als primers voluntaris i voluntàries municipals del Pla de les colònies felines

El passat dimarts, 30 de novembre, es va dur a terme la jornada informativa-formativa del programa municipal de voluntariat de les colònies felines organitzada per la regidora de Benestar Animal, Verónica Ferri, i impartida per la tècnica de Medi Ambient del consistori i per la veterinària encarregada de les esterilitzacions.

A la reunió hi van acudir un nombrós grup de voluntaris i voluntàries, les quals, ja es dedicaven a l’alimentació dels gats que viuen en aquestes colònies, però que gràcies, a aquest Pla, ja estan formalitzant-se les seues acreditacions de manera formal en aquest programa municipal de voluntariat.

En aquesta primera jornada, els voluntaris i voluntàries van intercanviar impressions sobre la tasca que realitzen i van poder aportar a les especialistes dades rellevants de cada colònia. La regidora Ferri està molt satisfeta amb la feina desinteressada d’aquestes persones i recalca que «actualment es necessiten persones capturadores que tenen la missió de capturar al felí, dur-lo al veterinari per a esterilitzar-lo i retornar a l’exemplar a la seua colònia, és a dir, mitjançant el mètode conegut com CER».

Ferri també destacava que «l’objectiu principal d’aquest Pla és formalitzar les colònies i eliminar la brutícia dels carrers». Per aquest motiu, la regidora anima a participar en la protecció d’aquestes colònies felines convertint-se d’aquesta manera, en voluntari acreditat pel consistori.

La Policia Local de Canals participa en la V Edició del Taller de Defensa Personal dirigit a la prevenció de la violència de gènere

  • A Canals es realitzarà un taller de defensa personal a principis de 2022

Diversos membres de la Policia Local de Canals han participat en la formació i aprenentatge de les destresses preventives en matèria de violència de gènere.

Aquesta instrucció es duia a terme dies enrere a Godella, on diferents agents de la Policia Local del municipi, referents en l’àmbit nacional en aquest afer, impartien un curs de defensa personal bàsica adreçat a dones.

Des de les regidories de Seguretat Ciutadana i Igualtat, en connivència amb la Policia Local de Canals, s’ha estimat ben interessant aquesta iniciativa. Per això, ja es treballa en l’organització d’un curs formatiu bàsic en defensa personal per a dones.

Els tallers, que estaran destinats a dones joves i adultes, tindran com a finalitat la formació en tècniques de seguretat bàsiques i preventives davant de possibles agressions masclistes. A més, estaran impartits per dos membres de la Policia Local professionals de les arts marcials.

Les treballadores de l’escoleta municipal de La Torreta ja formen part del planter de l’Ajuntament de Canals

  • Totes les parts implicades han signat l’acta d’intervenció del servei per part del consistori

El passat dimarts es va dur a terme la signatura de l’acta que fa efectiva el rescat del servei de l’escoleta municipal de la Torreta per part de l’Ajuntament. A l’acte estaven presents l’alcaldessa de Canals, Mai Castells; el vicesecretari, Rubén Gomar; la gerent de l’empresa adjudicatària Marta Moscardó; la cap de servei, Marilú Navarro; el tècnic d’intervenció Juan Bautista Moragues i el tècnic d’urbanisme Fernando Cerdà.

Aquesta signatura estableix que a partir del dia 1 de desembre i, fins que es restablisca la nova gestió de l’escoleta, les treballadores formaran part del planter de l’Ajuntament de Canals, el qual, de manera transicional, gestionarà la mateixa fins al mes de juny.

L’alcaldessa, Mai Castells, manifestava que «aquest era l’últim pas per fer efectiva el rescat del servei i que, amb totes les parts implicades en aquesta gestió, junt amb la gerent, es va traslladar tota la informació de les educadores, amb l’objectiu d’incorporar-les com a treballadores del consistori».

Castells també recalcava que «el rescat d’un servei es dona en comptades ocasions i per tant, no hi ha suficient informació i per aquest motiu, hem hagut de treballar minuciosament».

A més a més, tant l’alcaldessa com la regidora Isabel Real s’han desplaçat aquest matí a l’escoleta per a mantindre una reunió amb les educadores amb l’objectiu de resoldre i conéixer de primera mà les necessitats que els envolten.

WhatsApp Portal de Xàtiva