Nova sessió de cinema, gymkana i reunió amb la Junta Local de Seguretat a Canals

80

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El Club de Lectura de Canals presenta una nova sessió de cinema amb la pel·lícula “Gato negro, gato blanco”

Aquest dijous, a les 21.45 hores, tindrà lloc al Centre Cultural Calitxe III la pel·lícula “Gato negro, gato blanco del director iugoslau Emir Kusturica.

La història conta l’amistat entre Grga Pitic, un mafiós gitano que controla els abocadors de fem, i Zarije, l’orgullós propietari d’unes obres de ciment. Ara tenen huitanta anys. El fill de Zarije, Matka, acudeix a Grga per a demanar-li diners. Però les coses ixen malament i Matka haurà de prendre una decisió important.

Emir Kusturica és director, actor i músic conegut, especialment, durant les dècades dels 80 i 90. Amb “Gato negro, gato blanco” va guanyar el Lleó de Plata en el Festival de Venècia.

El Club de Lectura, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, animen al públic a gaudir d’aquesta penúltima pel·lícula de l’any.

El Club de Natació La Costera de Canals organitza una gymkana pel Poliesportiu Municipal

El Club de Natació La Costera de Canals ha preparat per a aquest dijous, 23 de desembre, una gymkana pels diferents llocs del Poliesportiu Municipal. La piscina, les pistes d’atletisme, el frontó, el trinquet o el camp de futbol seran alguns dels espais on es duran a terme aquestes proves.

La gymkana consistirà en la realització de dotze proves amb una durada màxima de quatre minuts cadascuna. Els jutges seran els encarregats de cronometrar a l’equip i en cas d’haver superat la prova, abans d’eixe temps màxim, rebran una insígnia. L’equip que guanye les dotze insígnies serà el guanyador de la gymkana.

Totes aquestes proves començaran amb un participant de cada equip el qual llegirà una de les “gestes mitològiques” que va aconseguir dur endavant el semideu Hèrcules i que porta per títol el nom de la prova.

En cadascuna d’aquestes es desenvoluparan diverses habilitats tant mentals com físiques, com poden ser l’equilibri, la motricitat, la resistència, la coordinació o les habilitats matemàtiques, entre d’altres.

El Club de Natació La Costera de Canals és coneixedor dels beneficis que aporta aquest esport i per aquest motiu, realitza aquesta gymkana que exerceix tant el cos i com la ment.

L’alcaldessa de Canals, Mai Castells, manté una reunió amb la Junta Local de Seguretat

  • Canals és considerada un municipi segur

El passat dilluns va tindre lloc una Junta Local de Seguretat telemàtica presidida per l’alcaldessa de Canals, Mai Castells i que va comptar amb l’assistència de Luis Felipe Martínez, subdelegat del Govern en València; Carla Mercé, representant de la subdelegació del Govern en València; Mª Àngeles Merino, cap de la unitat de Violència sobre la Dona de la Subdelegació de Govern; Eusebio Marín, capità de la Guàrdia Civil de Canals i l’oficial cap de la Policia Local del municipi, Aritz Escobar. També va estar present el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Miquel Alventosa.

A la reunió es van posar sobre la taula diversos punts destacats a analitzar. En primer lloc, es va parar especial atenció a les víctimes de violència de gènere que hi ha a la població.

En aquest respecte, les forces de seguretat van establir que ha hagut un descens dels casos respecte a l’últim any. Com a novetat, s’ha posat en marxa, de manera gratuïta, un programa que garanteix el desplaçament de les víctimes als jutjats.

Per altra banda, tant la Guàrdia Civil com Mª Àngeles Merino, van explicar els resultats satisfactoris del sistema “VioGen”, un registre de dades informàtic que permet realitzar un seguiment individualitzat de les dones maltractades en l’àmbit nacional i que aglutina els diversos operadors que intervenen en la protecció institucional de les víctimes.

En aquest respecte, l’alcaldessa, Mai Castells, assenyalava que «estem molt contents perquè també vam acordar, de manera conjunta, la implantació de diversos punts violeta fixes en el municipi perquè les dones hi puguen acudir sempre que ho necessiten».

Un altre punt important de la reunió va ser la presa de mesures per a evitar l’augment de robatoris en les zones disseminades amb la col·locació de càmeres de seguretat i reunions continuades amb els veïns i veïnes per a informar de la situació.

Per últim, també es va comentar la pujada de casos de ciberdelinqüència i d’estafes en general, i per aquest motiu, es durà a terme diverses xarrades enfocades sobretot a la gent més major per a evitar ser enganyades.

Augment de controls policials

El passat cap de setmana, la Policia Local de Canals va intensificar el control sobre els adolescents.

Fonts policials han comentat que unes setmanes enrere es van posar en contacte amb ells diversos pares i mares preocupades per la venda d’alcohol a menors.

Per tant, donada la preocupació i gravetat de la situació van reforçar la vigilància i seguiment als menors en els llocs on solen reunir-se. Una vegada comprovada la certesa dels fets, es va interposar la corresponent denúncia a la Conselleria de Sanitat.

WhatsApp Portal de Xàtiva