Naix la Muixeranga de Xàtiva

2507

El passat divendres 6 de maig, a l’Ateneu Popular de Xàtiva a la Plaça Sant Jaume, es celebrà la reunió constitutiva de la Muixeranga de Xàtiva. Un grup de persones acudíren a la crida i durant més d’hora i mitja parlàren de temes relacionats amb el món muixeranguer. En un ambient distés i relaxat, es va planejàr el present i el futur més immediat d’aquesta associació nascuda amb vocació de perdurabilitat.

«Tot recollint l’espèrit de col·lectivitat de la muixeranga, així la nostra associació s’ha organitzat en comissions que s’encarregaran dels diversos aspectos relacionats amb la seua gerència. Tots som necessaris, tota pedra fa paret, sense voluntat de ser ningú més que l’altre.

No hi ha dubte que vivim un moment important per al rebrollar dels símbols d’identitat valencians, massa temps menystinguts i menyspreats. I més evident és encara que la muixeranga ha de formar part d’aquest redreçament, no només pel seu component estètic (eixes torres imponents!) sinó també pel seu caire popular i tradicional.

Per moltes contrades del País Valencià van sorgint o han sorgit recentment noves muixerangues i una ciutat com Xàtiva havia de tindre també la seua. I així és com un grup heterogeni, esperonats per dos muixeranguers experimentats, han posat en marxa una iniciativa que, ja des del primer moment, ha contat amb un gran èxit de públic.

El grup no és tancat, de manera que esperem que vaja unint-se més gent amb ganes de participar en aquest projecte tan nostrat. No importa l’edat, el sexe ni la complexió; tothom hi té cabuda!»

El proper divendres 13 a les 18:30h a l’Ateneu Popular de Xàtiva (Pl. Sant Jaume) tindrà lloc una xerrada sobre història, tècnica i evolució de les muixerangues. A càrrec de Salva Vila especialista muixeranguer i col·laborador de la web Muixeranga.info.

WhatsApp Portal de Xàtiva