Espais de pau en temps de guerra

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Esta nit l’Auditori Luis Peiró acollirà la gala inaugural de MON·DOC, que dona començament a la 10a edició de la Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner. En un acte conduit per la periodista valenciana Inmaculada Canet i que comptarà amb la presència de representants de les institucions valencianes, ajuntaments i associacions locals i comarcals.

Durant la gala a més de les intervencions de Dolores Andrés, Regidora de Cultura, i la resta d’autoritats, es presentarà el documental ‘Espais de pau en temps de guerra’, un treball basat en el llibre del professor Vicent Torregrosa i que recupera les colònies escolars que durant la Guerra Civil serviren de refugi per a milers de xiquets i xiquetes. El documental es centra en la colònia que s’instal·là al balneari de Bellús, i on arribaren refugiats des de Madrid. Presentaran la projecció Fran Moral, productor del mateix, i Vicent Torregrosa, autor del llibre.

A partir de demà dissabte es projectaran els documentals finalistes del Premi MON·DOC així com la resta de documentals programats fora de concurs. L’entrada a totes les sessions és gratuïta i al mateix auditori pot visitar-se l’exposició 75 anys de Cinema Royal a Montaverner, que repassa la història de la sala de cine local, inaugurada als anys 40, a través dels cartells i demés documents recuperats i restaurats.

La programació completa pot consultar-se a la pàgina web de MON·DOC http://montdoc.blogspot.com.es

El trailer es pot vore en aquest enllaç https://apuntmedia.es/va/Not%25c3%25adcies/Cultura/Un%20documental%20recupera%20lexperiencia%20pedagogica%20i%20vital%20de%20la%20Colonia%20de%20Bellus

Sinopsi

Documental que recupera la història del vora mig miler de xiquets i xiquetes de Madrid que, en plena Guerra Civil, es refugiaren al balneari de Bellús, convertit llavors en una de les colònies escolars que buscaven protegir els nens de la guerra i donar-los casa i escola on continuar amb la seua educació.

Amb testimonis de primera mà, el documental transmet l’esforç, la inquietud i la lluita d’unes persones obsessionades en preparar un demà després de la guerra.

Dir.: Jaume Bayarri / Espanya, 2018 / 38’ / Valencià i castellà

balneario de bellus

WhatsApp Portal de Xàtiva