Miguel Mínguez inaugura al Lluís Alcanyís «un dels millors hospitals de Dia de la Comunitat Valenciana»

El Conseller de Sanitat ha aprofitat la visita per presentar també la reforma i ampliació de l’Hospital de Xàtiva en la qual s’invertiran 75 milions d’euros

305

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El Conseller de Sanitat Universal i Salut Pública Miguel Mínguez va visitar ahir l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva per tal d’inaugurar l’hospital de dia oncohematològic que prestarà servei a tot el departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, i que ha suposat una inversió de més de 1,2 milions d’euros, als quals cal sumar 400.000 més per a la dotació d’equipament.

La zona, de quasi 1.000 metres quadrats, serà en paraules del Conseller Mínguez «un dels hospitals de dia més importants de tota la Comunitat Valenciana, per capacitat i per dotació». Compta amb 6 consultes mèdiques i 1 d’infermeria, 2 habitacions individuals equipades per facilitar l’aïllament en cas de ser necessari i una sala de tractaments amb 24 butaques d’última generació i 8 llits. A més a més, compta amb una àmplia zona d’espera amb recepció, control d’infermeria i una zona de preparació de tractaments.

«És un motiu d’orgull i de satisfacció obrir aquest hospital de Dia perquè cobrirà àmpliament les necessitats oncohematològiques d’aquest districte», ha indicat el Conseller de Sanitat, qui ha remarcat que «hui és un dia extraordinari per a l’assistència sanitària del departament Xàtiva-Ontinyent no solament per la dotació de les infraestructures, sinó també per la dotació de recursos humans i per una aportació artística gràcies a l’institut Josep de Ribera que ha humanitzat encara més aquest espai».

Per la seua part, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha indicat que «per a nosaltres, que hem col·laborat colze a colze amb el departament per poder fer realitat aquest hospital de dia, és un orgull poder dignificar el tracte que se li dóna als pacients del nostre departament. Estem parlant de que, aproximadament en un any, poden necessitar tractaments d’aquest tipus unes 14.000 persones de tot el departament sanitari».

Reforma i ampliació

Es construeix un edifici nou de 4 plantes (una subterrània) per a Laboratoris i Rehabilitació amb pàrquing per a 150 cotxes, connectat amb una passarel·la amb l’edifici central, el pàrquing vell albergarà un camp de panells solars així com la teulada del nou edifici.

A més de l’obertura de l’hospital de Dia, el Conseller de Sanitat ha aprofitat la visita al Lluís Alcanyís per posar en valor el nou Pla d’Ordenació de l’Hospital de Xàtiva, que comptarà amb un pressupost de 75 milions d’euros per a ampliar i reformar la infraestructura.

En blau, nou edifici de governança que albergarà (augmentant una planta l’actual) tot l’àrea administrativa i de direcció, serveis generals manteniment i docència, també pot observar-se en blava l’ampliació de l’àrea de quiròfans i uci. Es preveu duplicar la uci en capacitat, estenent una ala al sud.

«Aquest és un Pla extraordinari que contempla una rehabilitació, una reestructuració i la construcció de noves plantes d’hospitalització i altres recursos, el que permetrà ampliar en un 27% la superfície actual de l’hospital, ampliant uns 30 llits fins arribar pràcticament als 300, a més de modernitzar les infraestructures i adaptar els espais amb la més alta tecnologia». Està previst que en aquest any 2023 es realitzen els projectes per a la nova construcció, els quals estaran dotats amb 3 milions d’euros, per tal de poder calendaritzar posteriorment l’execució de totes les accions. Aquest Pla director contempla també la creació de 20 consultes externes més, amb les quals s’arribarà vora al centenar.

Així es preveu estiga l’hospital en 2032, en blau nova edificació. Enguany es financen els projectes, però ha de planificar-se molt bé el ritme de construcció perquè interfereix en la vida de l’hospital molt i ha d’interferir el mínim possible.

Mínguez ha recordat que «en l’última planificació de recursos humans, al departament de salut Xàtiva-Ontinyent se’l va dotar amb 275 nous professionals, i es va ampliar la dotació de tecnologia amb dos ressonàncies magnètiques, una de les quals es col·locarà al Lluís Alcanyís. Aquestes infraestructures són essencials i faran possible que l’assistència sanitària en aquest departament siga d’excel·lència».

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha declarat en aquest sentit que «conèixer el Pla Director d’Inversions que tindrà lloc en aquest hospital era una de les notícies més esperades per la ciutadania de Xàtiva, ja que aquesta ampliació i modernització del Lluís Alcanyís era una reivindicació que portàvem fent des de fa molts anys».

WhatsApp Portal de Xàtiva